Societat

Fil a l’agulla al pla de reconstrucció Catalunya 2022

El grup de treball demana propostes a uns 400 col·lectius, institucions i entitats

El grup de treball per al pla de reconstrucció Catalunya 2022, format per trenta experts que per encàrrec del govern recopilaran i prioritzaran apostes estratègiques per construir el futur postpandèmia, han tramès una carta a unes 400 entitats, institucions, col·lectius, agents socioeconòmics, organitzacions públiques i privades de tots els sectors i territoris del país, per obrir-se a rebre les seves aportacions al debat, amb propostes de recuperació sobrevingudes que hagin preparat arran de la Covid-19, o fins i tot plans elaborats anteriorment però que puguin ser igualment útils. El grup, que es va constituir el 2 de juny i que ja ha fet tres reunions telemàtiques, ha demanat que li facin arribar les idees abans del 14 de setembre, a fi d’estudiar-les per poder definir els eixos principals al llarg de l’octubre i debatre després el document altre cop amb tots els participants abans de presentar-ne la versió definitiva al govern que hi hagi al febrer, quan també el faran públic a la ciutadania. “Volem recollir qualsevol diagnòstic o proposta estratègica que la societat civil, les empreses o les administracions del país puguin tenir fetes”, resumia ahir Genís Roca, que coordina el grup, juntament amb Victòria Alsina, que puntualitzava que la que fan ara, de fet, “és una call for papers (crida a la participació) oberta a tothom”, en un àmbit individual o grupal. Els impulsors, que estan contents perquè ja han rebut un centenar d’aportacions en aquesta línia abans fins i tot de fer la crida, aclarien que la seva feina serà sobretot “seleccionar”, per triar unes poques apostes que considerin estratègiques, amb iniciatives “realistes i implementables” ja a partir del 2022, o fins i tot abans, un cop superada la fase inicial de recuperació de la crisi provocada pel virus. “La idea no és recollir-ho tot i fer un document amable on tothom s’hi vegi”, advertia Roca.

Els impulsors volen que les apostes que proposin interpel·lin no només el govern, sinó “tots els actors de la societat”, incloses altres administracions, ja siguin locals o la de l’Estat, però també el món privat, la societat civil organitzada o la mateixa ciutadania. La carta s’ha fet arribar també a tots els grups del Parlament, als quals s’han ofert per parlar-hi. “El nostre pla es posarà sobre la taula en la pròxima legislatura, que encara no ha estat votada, i voldríem que la proposta fos acceptable per tothom”, deia Roca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia