Salut

Sanitat registra 1.361 nous positius per Covid-19 a Espanya i 28.416 morts, tres més que dimecres

El Ministeri xifra en 580 els diagnosticats el dia previ dels quals 142 a Catalunya

El Ministeri de Sanitat ha registrat 1.361 nous positius per covid-19 a Espanya en relació amb el total de casos confirmats de dimecres. Segons l’informe d’aquest dijous, des que va començar la pandèmia hi ha hagut 258.855 casos confirmats per proves diagnòstiques. Dels diagnòstics, 580 van ser el dia previ. Són 200 més que l’anterior. L’autonomia amb més diagnòstics és l’Aragó, amb 266, seguida de Catalunya amb 142. Pel que fa a les defuncions, Sanitat xifra en 28.416 el total de morts per coronavirus a Espanya, tres més que dimecres. Segons l’informe d’avui, hi ha hagut 9 defuncions en els últims set dies, dues a Catalunya. En l’última setmana hi ha hagut 196 hospitalitzacions i 17 ingressos en UCI.

Segons l’últim informe de Sanitat, hi ha hagut 8.313 diagnosticats en els últims 14 dies i 5.128 en els darrers set. Per inici de símptomes, s’han diagnosticat 3.054 casos en els últims 14 dies i 1.023 en la darrera setmana.

L’Aragó és l’autonomia amb més diagnosticats el dia previ: 266 dels 580. La segueix Catalunya amb 142 (el dia anterior n’eren 91). Andalusia va tenir 27 diagnòstics, Castella-la Manxa 24, el País Valencià 23, Navarra 22 i Madrid 19.

Des de l’inici de la pandèmia, a Catalunya s’han confirmat 66.570 casos de coronavirus. En els últims 14 dies se n’han diagnosticat 4.441 i 2.720 en els darrers set. Són les xifres més elevades de tot l’Estat. Per inici de símptomes, s’han diagnosticat 1.801 persones en els últims 14 dies i 509 en la darrera setmana.

En el total de defuncions, n’hi ha tres més que dimecres i 9 en l’última setmana. Dos a Catalunya, Castella-la Manxa i Madrid, respectivament.

Des que va començar la pandèmia, hi ha hagut 125.881 hospitalitzacions, 196 l’última setmana. D’aquestes, 37 a l’Aragó i a Madrid, respectivament, 25 a Catalunya i 21 a Andalusia. Només Ceuta no han tingut cap ingrés.

En relació amb l’UCI, des que va començar l’epidèmia hi ha hagut 11.726 entrades, 17 en els últims set dies. D’aquests, una ha estat a Catalunya i quatre a Madrid.

Simón veu “preocupant” i “delicada” la situació a Catalunya amb transmissió comunitària a Barcelona i Lleida

ACN

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha afirmat que la situació del coronavirus a Catalunya és “preocupant” i “delicada” així com ho és a l’Aragó. Són les dues Comunitats Autònomes que més casos estan notificant, amb brots “d’especial interès”.

En roda de premsa aquest dijous a la tarda, Simón ha dit que a la zona de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat hi ha una transmissió comunitària de la Covid-19 “gens menyspreable” i també n’hi ha a Lleida amb brots “molt importants”.

Al conjunt de l’Estat, Simón ha xifrat en 158 els brots que hi ha actius amb 1.973 casos associats. N’hi ha dos o tres que tenen entre 100 i 200 casos.

Simón ha dit que la situació de Barcelona i la de Madrid ara mateix “no són comparables” pels brots que hi ha al voltant de la capital catalana. Simón ha explicat que gran part dels casos –un 70%– són asimptomàtics i la mitjana d’edat és més baixa la qual cosa redueix el risc d’hospitalització i també ha vist positiu el fet que es diagnostiquin abans que desenvolupin símptomes. “És un punt al qual aferrar-nos perquè redueix el risc que transmetin la malaltia”.

Pel que fa als rastrejadors, Simón ha dit que el sistema de detecció de casos “en general funciona bé” tot i que hi ha moments de “sobrecàrrega” quan hi ha brots com el de Lleida.

Segons Simón, actualment s’està controlant pràcticament tots els casos que hi ha.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Gepec denuncia que l’incendi de la planta de compostatge de Secomsa a Botarell continua combustionant

BOTARELL

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

Els Bombers donen per controlat l’incendi de Vila-sana

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar pomeres resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona