Societat

DOMINIQUE I ISABELLE

Turistes franceses

“Ens sentim més segures que a França”

La Dominique i la Isabelle, originàries de la Gironda, passegen per l’avinguda s’Agaró de Platja d’Aro. Fa nou anys que hi estiuegen i mai no l’havien vist amb tan poca gent als comerços. Expliquen que fa uns anys els van ratllar el cotxe perquè “els catalans no volien turistes francesos”, però ara, diuen, en voldrien més.

Com és que han vingut a passar les vacances a Catalunya?
Fa molt de temps que coneixem Catalunya, i fa nou anys que venim regularment a Platja d’Aro, ens agrada molt.
Quant de temps tenen pensat quedar-s’hi?
Dues setmanes, del 25 de juliol al 8 d’agost.
La pandèmia els ha canviat els plans del viatge?
Bé, vam dubtar a l’hora de venir, i vam comprar mascaretes, gel... Per ser franques, va ser el govern francès que ens va fer dubtar molt.
Hi ha por de venir aquí?
Mira, la meva mare m’ha trucat aquest matí i m’ha preguntat si tornàvem, perquè es veu que a França es diu que Catalunya es tornarà a confinar. El govern francès està aconsellant de no venir i és per això que no hi ha ningú. Aquest any estem molt sorpreses que hi hagi tanta poca gent. A nosaltres ja ens va bé, perquè estem més tranquil·les, però als comerciants i a l’economia catalana, no gens.
Què en pensen, de les mesures sanitàries adoptades a Catalunya?
Estan molt bé, si haguessin adoptat les mateixes a França ara no patiríem per un rebrot. Ens han espantat dient que no marxem a l’estranger perquè si ho fem ens contagiarem i ens haurem de tornar a confinar, però ho diuen només perquè la gent es quedi a França. A més el problema és que ara tothom és aglomerat a les platges franceses. I el que passarà és que quan la gent torni de vacances, tindrem problemes seriosos. Nosaltres som de la Gironda i allà les platges estan plenes a vessar.
Què opinen de la gestió de la pandèmia a Catalunya en comparació amb França?
Aquí molt bé, millor que a França. Està molt bé portar mascaretes a l’exterior tot el dia i veiem que tots els comerços han posat gel a disposició, han prohibit emprovar-se la roba, als restaurants les distàncies són respectades, i han tallat la circulació dels cotxes perquè els bars puguin ampliar les terrasses. Això està molt bé i no s’ha fet a França.
I estan preocupades per contagiar-se aquí?
No, esperem que vagi bé, tenint en compte la poca gent que hi ha i totes les mesures. Creiem que estem més segures aquí que a la costa de l’Atlàntic, a casa nostra.
On han passat el confinament?
A França, hi vam estar fins a finals de juliol. De fet, quan vam passar la frontera per venir, ens va sorprendre molt que no hi hagués trànsit, no ens ho esperàvem.
Els preocupa la crisi econòmica que comença?
Sí, i tant. Tant aquí com a França serà molt difícil per a moltes persones.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia