Societat

ALAN I SABRINA

TURISTES NORDCATALANS

“Enguany hem anat a dormir més d’hora”

La Sabrina i l’Alan són de Perpinyà i han vingut més d’una vegada a la Catalunya del sud. Els agraden sobretot les platges i l’ambient de la Costa Brava. Inicialment tenien pensat passar les vacances a Màlaga, però ja fa un temps que van decidir que seria millor quedar-se més a prop per si tornaven a confinar-los. No els preocupa contagiar-se aquí, però els hauria agradat poder sortir de festa a la nit.

Quant de temps han vingut a passar a Catalunya?
Hem estat una setmana a Platja d’Aro i abans hem passat una setmana a l’Escala.
Han hagut de canviar els seus plans a causa de la Covid?
No ben bé. Vivim a Perpinyà, a una hora en cotxe, de manera que som a prop de casa per si passa res i hem de tornar. Ja havíem vingut i ja coneixíem la zona. És veritat que inicialment volíem anar a Màlaga i al final vam decidir quedar-nos més a prop.
Coneixien les mesures sanitàries i les restriccions que cal respectar aquí?
Sí, però tot i així són millors del que pensàvem inicialment. Crèiem que serien més restrictives. Estem podent fer moltes coses, està molt bé.
Què en pensen, de les mesures, com ara dur la mascareta al carrer?
Algunes coses són una mica exagerades; d’altres, molt correctes. Per exemple, portar mascareta a la platja és una mica pesat i no serveix per a res, perquè ja es manté la distància. En canvi, a les botigues ens sembla molt necessari.
Què opinen de la gestió de la crisi sanitària a Catalunya, en comparació amb França?
Aquí s’ha gestionat millor que a França, en el sentit que la gent van amb més de compte. Hi ha més consciència. A casa nostra, en tot cas, són més laxes, no hi ha gaire gent que porti mascareta, tot i que ara és pràcticament obligatori.
Els preocupa poder contagiar-se aquí?
No, si fos així no hauríem vingut. També podríem contagiar-nos a França anant a comprar o qualsevol cosa. Sempre que cadascú vigili, porti la mascareta, es renti les mans, es prengui la temperatura, no hi hauria d’haver cap problema. Si tothom ho fes, es limitarien moltíssim els contagis.
Han canviat el tipus d’activitat que haurien fet en unes vacances normals?
Sí, hauríem sortit al vespre a clubs i discoteques i ara no hem pogut fer-ho, és cert. Enguany anem a dormir una mica més d’hora. Però durant el dia hauríem fet si fa o no fa el mateix, sobretot anar a la platja.
Què els semblen les recomanacions del govern francès en el sentit de no venir a Catalunya?
Crec que va ser en Castex... No ho ha prohibit, són només recomanacions. Però és cert que les indicacions que donen no són gaire clares. A vegades donen informacions contradictòries, de manera que preferim no fer gaire cas de les declaracions, tret que siguin coses obligatòries i que, per tant, calgui complir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia