Societat

Guàrdia Urbana posa 190 denúncies per ‘botellón’ a les platges de Barcelona en una setmana

Els agents han intervingut 28.645 llaunes i 644 productes tèxtils

La Guàrdia Urbana ha interposat en l’última setmana 190 denúncies per botellón a les platges de Barcelona, amb concentracions de fins i tot cent persones, tot i la prohibició. A més, hi ha hagut 3.800 denúncies per venda ambulant no autoritzada en cinc setmanes amb el decomís 28.645 llaunes i 644 productes tèxtils.

El primer tinent a l’ajuntament de Barcelona i alcalde accidental aquesta setmana, Jaume Collboni, i el cap de la Guàrdia Urbana, intendent major Pedro Velázquez, han visitat aquest dijous el nou mòdul del Grup de Platges de la policia local de la ciutat, operatiu des del passat 22 de juny.

En una compareixença pública, Collboni i Velázquez han fet balanç de les primeres cinc setmanes d’aquest Grup de Platges, en un estiu “atípic” per la pandèmia del coronavirus, les mesures de seguretat i prohibicions com fer botellón.

Sobre aquest últim aspecte, fer botellón, Velázquez ha xifrat en 190 les denúncies que ha posat la Guàrdia Urbana en l’última setmana a les platges de la capital catalana, i ha expressat la seva preocupació per les concentracions de persones de nit en aquests espais públics sense guardar les mesures de seguretat, que fins i tot ha rondat el centenar de ciutadans.

Al marge d’aquests botellons, Velázquez ha precisat que cada nit es celebren una quinzena d’ells en diferents punts de la ciutat, si bé els més nombrosos són els de les platges.

A més, el Grup de Platges ha posat 3.843 denúncies relacionades amb la venda ambulant no autoritzada, i ha decomissat 30.506 productes, dels quals 28.645 eren llaunes, majoritàriament de cervesa.

Una altra de les tasques de el Grup de Platges està sent la de garantir que es compleixi l’aforament màxim causa de el risc de contagi del coronavirus, d’unes 32.000 persones, enfront de les 52.000 d’altres estius.

En aquest sentit, l’intendent major ha explicat que algun dia s’ha hagut de tallar de forma parcial o total accessos a la platja, sense que s’hagin hagut de desallotjar.

Pel que fa a l’activitat delictiva a les platges, els delictes també han registrat un descens, a l’igual que a la resta de la ciutat, tot i que s’han practicat 14 detencions i hi ha 46 persones investigades per furts, robatori amb violència i intimidació i robatori amb força en cotxes dins d’aparcaments.

També s’han posat 499 denúncies relacionades amb la mobilitat per no respectar normativa i 44 persones han estat denunciades per realitzar activitats no permeses, com els massatges.

Per la seva part, la patrulla marítima ha fet 19 auxilis en el mar i en els espigons, on també s’han retirat 2.460 persones. Els agents també han interposat 45 denúncies per no respectar les indicacions de bany, la majoria d’elles per banyar-se als espigons i en altres zones senyalitzades en les quals no està permès el bany, o el pas està restringit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia