Salut

Financen un estudi amb participació de la UdG sobre la Covid-19

El projecte Cargencors rep 250.000 euros, la segona dotació més alta del programa Fondo Supera Covid-19

Un estudi amb participació de la Universitat de Girona és un dels dotze projectes seleccionats pel comitè avaluador del Fondo Supera Covid-19, un programa dotat de 8,5 milions d’euros, destinats a finançar projectes per minimitzar l’impacte de la crisi provocada pel coronavirus. L’estudi, que té el nom de Cargencors i ha rebut la segona dotació econòmica més alta (250.000 euros), el lidera l’Hospital del Mar i també hi participen els hospitals Trueta i Santa Caterina, l’Idibgi i l’IMIM, entre d’altres institucions.

L’estudi parteix de la certesa que el coronavirus afecta el sistema cardiovascular i del fet que pacients amb Covid-19 amb factors de risc cardiovascular previs presenten uns nivells de mortalitat més elevats. L’estudi es realitzarà a partir de l’anàlisi de les mostres i la informació clínica d’un miler de pacients que hagin estat hospitalitzats a l’Hospital del Mar o que hagin estat visitats a l’atenció primària de Barcelona i d’un miler de pacients gironins que hagin tingut infecció per coronavirus, atesos en centres hospitalaris o en centres d’atenció primària sense necessitat d’admissió.

Les mostres d’aquests dos mil pacients seran processades al Centre de Genètic Cardiovascular de la UdG, que analitzarà les variables genètiques associades a les malalties cardiovasculars, risc d’inflamació i risc de trombosi. Els resultats obtinguts seran analitzats pels epidemiòlegs de l’IMIM. El Dr. Jaume Marrugat, investigador principal de l’estudi i director del programa d’epidemiologia i salut pública de l’IMIM, confia que les descobertes d’aquest projecte “haurien de permetre una estratificació de pacients millorada i una millor identificació de l’aproximadament 10% de la població amb risc de desenvolupar formes més greus de Covid-19.” Si es demostrés aquesta relació, es disposaria d’una eina útil per preveure quins pacients poden tenir pitjor pronòstic i per elaborar protocols adaptats a aquesta realitat i prioritzar els grups de població més vulnerables en campanyes de vacunació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia