Societat

Mor als 92 anys Pere Casaldàliga

El bisbe emèrit català havia ingressat en un hospital de São Paulo en agreujar-se el seu estat de salut

Vinculat a la teologia de l’alliberament, residia al Brasil des del 1968

Ha mort Pere Casaldàliga a São Paulo, el Brasil , on treballava en projectes humanitaris i d’ajuda als més vulnerables.

El bisbe català de 92 anys estava ingressat a l’hospital de São Félix do Araguaia, al Brasil, des de principis de setmana degut a greus “problemes respiratoris, agreujats pel Parkinson que pateix i a l’edat avançada”.

Nascut el 1928 a Balsareny, Casaldàliga va arribar al Brasil l’any 1968, on va fundar una missió claretiana a l’estat de Mato Grosso i es va convertir en un dels màxims exponents de la Teologia de l’Alliberament i de la lluita per les desigualtats al Brasil fins al punt d’arribar estar amenaçat de mort en més d’una ocasió.

De fet, l’any 2012, amb 84 anys, va haver de fugir de casa seva a São Félix de Araguaia per la seva lluita a favor dels indígenes.

L’any 2006 va rebre el Premi Internacional de Catalunya de mans de l’aleshores president, Pasqual Maragall.

Els claretians, als quals pertanyia Casaldàliga, han anunciat que hi haurà tres sales de vetlla en el seu honor: una a Batatais, aquest dissabte, i les altres dues a la regió de Mato Grosso, en les quals més va exercir la feina pastoral: a les localitats de Ribeirao Cascalheira, el 10, i Sao Félix de Araguaia, on serà enterrat.

Així mateix, aquest diumenge se celebrarà una missa en homenatge al prelat a Batatais.

La família bagenca del bisbe Pere Casaldàliga celebrarà un funeral pròximament a la parròquia de Balsareny i la comunitat Claretiana i l’Associació Araguaia organitzaran un funeral a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia