Salut

Vergés afirma que la situació de la Covid-19 “és molt bona” i demana “implicació” per mantenir les mesures preventives

Salut inicia un cribratge massiu a Vilafranca del Penedès i Santa Coloma de Gramenet per fer aflorar casos asimptomàtics

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat aquest dilluns que la situació de la Covid-19 al conjunt de Catalunya “és molt bona”. “Portem una tendència molt a la baixa i la incidència no és tan alta com fa dues o tres setmanes”, ha celebrat Vergés, que ha fet una crida a la “implicació” de la ciutadania per mantenir les mesures preventives per frenar la pandèmia.

La consellera ha fet aquestes declaracions durant una visita al cribratge massiu que ha començat aquest dilluns a Vilafranca del Penedès, el qual s’adreça sobretot a veïns d’entre 19 i 40 anys.

També s’han iniciat proves generalitzades a dos barris de Santa Coloma de Gramenet. A les dues ciutats Salut confia a fer aflorar casos asimptomàtics.

Vergés ha apuntat que ara per ara no hi ha una situació de “pressió hospitalària”, exceptuant la zona de Lleida, i ha detallat que la gestió del Departament se centra en afrontar els diferents brots de Covid-19 que sorgeixen a diversos punts de Catalunya, els quals “van a bon ritme perquè està baixant la incidència i la taxa de reproducció”.

“En funció de les diferents variables, anirem adoptant mesures extraordinàries a cada territori”, ha explicat la consellera, que ha demanat no abaixar la guàrdia i “gaudir de les vacances, però sempre amb les mesures de prevenció”. En aquest sentit, ha destacat especialment la importància d’evitar llocs amb molta afluència de gent, i ha subratllat la necessitat de mantenir una higiene de mans constant.

Més a llarg termini, Vergés ha admès que la situació de la Covid-19 de cara a l’octubre “serà complexa” i ha apuntat que caldrà estar preparats “per una possible segona onada de l’epidèmia, que seria intensa”. “Estem preparats per a tot, però esperem que no sigui així i poder tallar les cadenes de transmissió com més aviat millor”, ha puntualitzat, tot recordant que aquesta pujada de la pandèmia coincidiria amb el punt àlgid de la grip.

Vergés ha visitat aquest dilluns al matí el dispositiu muntat al centre cultural l’Escorxador de Vilafranca del Penedès per fer un cribratge massiu als veïns d’aquest municipi. Les proves estan especialment destinades a aquelles persones d’entre 19 i 40 anys que els darrers dies hagin tingut contactes socials sense respectar la distància i l’ús de mascareta, o bé que hagin estat en reunions d’amics i familiars amb molta gent. La previsió és fer 4.000 proves al llarg d’aquesta setmana, i Salut confia que afloraran nombrosos casos asimptomàtics.

Vergés ha assenyalat que s’ha desplegat aquest dispositiu a Vilafranca perquè s’hi han detectat nombrosos casos sense poder relacionar-los entre si, de manera que augura que el cribratge servirà per definir les cadenes de transmissió i poder aturar la propagació del virus.

Tant pel que fa a Vilafranca com a Santa Coloma, la consellera ha subratllat que es tracta de cribratges per a persones asimptomàtiques, tot recordant que aquella gent que tingui algun símptoma relacionat amb la Covid-19 ha d’adreçar-se a un centre de salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona