Societat

Més de 3.000 catalans, atrapats a l’estranger durant la pandèmia

El Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència va atendre un total de 3.009 catalans atrapats a l’estranger durant la pandèmia de Covid-19. El comitè d’emergències posat en marxa entre la conselleria i les quinze delegacions de la Generalitat a l’exterior va atendre un total de 1.629 consultes i en va resoldre un 99%, segons va informar el departament ahir.

La majoria de peticions (240) van arribar des de l’Argentina, seguida d’Alemanya (233), dels Estats Units (198) i França (188), principalment arran de les restriccions de mobilitat establertes arreu del món i les consegüents cancel·lacions de vols. La majoria de consultes les feien les mateixes persones afectades i també els seus familiars. L’atenció als afectats ha consistit a proporcionar informació actualitzada sobre les restriccions i recomanacions de viatge mentre el comitè d’emergències gestionava amb les administracions el retorn. El conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, va dir que “la crisi no pot ser l’excusa de cap govern per desatendre la ciutadania” i va lloar la feina feta per la seva conselleria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia