Societat

El nombre d’usuaris d’autobús a Catalunya cau un 62,2% el juny per la pandèmia

Catalunya és la segona comunitat de l’Estat on la davallada és més accentuada només superada per Castella i Lleó

Un total de 9,99 milions d’usuaris van desplaçar-se en autobús a Catalunya el juny, un 62,2% menys respecte al mateix mes de l’exercici anterior.

Segons dades publicades aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), Catalunya és la segona comunitat de l’Estat on la davallada és més accentuada, només superada per Castella i Lleó (-64,4%).

L’INE atribueix aquesta tendència al fet que alguns punts del territori encara es trobaven en fase 1 a principis de juny.

Malgrat tot, el nombre d’usuaris d’autobús al juny és àmpliament superior al maig, quan es van registrar 4,47 milions de viatgers.

Al conjunt de l’Estat, els usuaris al juny van créixer fins als 63,86 milions, un 58,4% menys interanual però més del doble respecte al maig.

Pel que fa al metro de Barcelona, la tendència és la mateixa. Al juny, un total de 13,63 milions de persones van utilitzar el servei, un 59,8% menys en comparació amb el mateix mes de l’exercici anterior però més del doble respecte al maig (6,8 milions d’usuaris).

Al conjunt de l’Estat, el nombre d’usuaris del transport públic va disminuir un 63,5% interanual al juny (s’hi inclou el transport urbà i el transport interurbà).

En el cas del transport urbà, el descens va ser del 58,9%, mentre que en el cas de l’interurbà va ser del 62,5%. Per altra banda, el transport especial i discrecional ha caigut un 89,4%.

Per tipus de transport, l’aeri va caure un 91% interanual, fins als 359.000 usuaris. Pel que fa al marítim, el descens va ser del 67,4%, fins als 360.000 viatgers, mentre que en el cas del ferrocarril la caiguda va ser del 59,3%, fins als 21,26 milions d’usuaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia