Salut

Salut marca l’objectiu de baixar la corba de contagis a Catalunya després que la propagació del virus s’estabilitzi

Argimon demana a totes les administracions trobar fórmules de suport social per facilitar els aïllaments i quarantenes

Els primers cribratges detecten 207 casos nous de Covid-19 i Salut Pública preveu fer-ne més perquè l’estratègia permet identificar persones sense símptomes i contactes i trencar les cadenes del virus

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha certificat aquest dimarts que la situació epidemiològica del coronavirus a Catalunya s’ha estabilitzat després que la corba de contagis es disparés el juliol, un increment que va portar els responsables sanitaris i polítics a advertir de dies “crítics” per al control de la pandèmia.

Argimon considera que el primer objectiu s’ha assolit i que el de les pròximes setmanes és “baixar les taxes d’infecció” i que la corba sigui “descendent” i ha recordat que el risc de rebrot encara és alt.

El secretari de Salut Pública demana l’“esforç de tothom” i “autoresponsabilitat” per aconseguir-ho i a les administracions, trobar “fórmules de suport social” que facilitin els aïllaments i quarantenes.

Argimon ha explicat que els primers cribratges de coronavirus, que es van posar en marxa la setmana passada en diverses localitats, han permès detectar 208 casos nous de Covid-19, la majoria persones que no tenien símptomes de la malaltia (asimptomàtics i presimptomàtics). El secretari de Salut Pública ha fet un balanç “favorable” dels cribratges i ha anunciat que en faran més.

Argimon ha posat èmfasi en els casos sense símptomes que han aflorat, uns 160 –amb prop d’un miler de contactes–. “Són persones que no coneixien que tenien la malaltia i que la podien transmetre”, ha observat, per continuar: “Si després es fan els aïllaments i quarantenes, estem clarament trencant les cadenes de transmissió del virus. Estem sent proactius”.

D’altra banda, el secretari de Salut Pública ha explicat que la pràctica totalitat de les poblacions de la regió sanitària de Lleida han millorat els registres de Covid-19 en una setmana, segons han confirmat aquest dimarts els investigadors del BIOCOMSC, el grup de recerca de biologia computacional de la UPC. En 7 dies, s’ha rebaixat la velocitat de propagació del coronavirus, el risc de rebrot i la incidència de casos acumulats.

Només a la zona nord de la capital de Ponent hi ha hagut pujades puntuals i a les poblacions d’Artesa de Segre, Ponts i Alfarràs/Almenar. “Tot i aquestes bones notícies. Si us plau, encara hi ha molts contagiosos. Cal no abaixar la guàrdia perquè Lleida encara està en zona vermella”, han alertat els investigadors del BIOCOMSC a través del seu compte de Twitter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia