Societat

Cues en el primer dia de tests massius a Barcelona

El barri de Torre Baró dona el tret de sortida als cribratges per detectar casos de Covid-19 a la capital catalana

S’espera poder fer proves a almenys 800 persones durant el cap de setmana

El primer dia de proves PCR massives a Barcelona va arrencar amb cues a primera hora del matí d’ahir a Torre Baró, el primer barri en el qual es practiquen cribratges de Covid-19 per tal de detectar casos asimptomàtics, alertar els contactes i contenir possibles rebrots.

La iniciativa del Departament de Salut i l’Ajuntament de Barcelona pretén arribar a almenys 800 persones durant el cap de setmana, un terç de la població del barri, on la taxa de contagis supera els 500 casos per cada 100.000 habitants, molt per sobre de la mitjana de la ciutat, situada en 174 positius. Segons el departament de Salut, ahir es van realitzar al barri un total de 485 proves.

Al casal del barri

Les PCR van començar a fer dissabte a partir de les 9 del matí al casal del barri i s’allargarà fins a les set de la tarda d’avui diumenge. Des de primera hora ja es van formar cues que es van allargar fins més enllà del migdia. Segons dades del Departament de Salut, la incidència del coronavirus a Torre Baró ha estat de 510 casos detectats entre el 28 de juliol i el 10 d’agost, una xifra que gairebé triplica la mitjana de Barcelona. Per aquest motiu es va prendre la decisió de fer les proves massives que ja s’han realitzat a poblacions del Vallès, Vilafranca del Penedès i Santa Coloma de Gramenet.

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, i la tinent d’alcalde de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, van visitar ahir el casal del barri de Torre Baró on es realitzen les proves aquest cap de setmana. Davant els mitjans, Argimon va destacar que les PCR permetran detectar i aïllar persones que tenen Covid-19 però no en presenten símptomes, alhora que va fer una crida a la responsabilitat de la ciutadania perquè prengui precaucions i respecti les quarantenes, insistint que són la millor manera de trencar la cadena de contagis. “D’aquesta pandèmia no en sortirem fent PCR”, va alertar.

LA XIFRA

510
casos
de Covid-19 es van detectar al barri barceloní de Torre Baró entre el 28 de juliol i el 10 d’agost

Proves PCR per als veïns de Ca n’Oriac de Sabadell

El Departament de Salut en col·laboració amb l’Ajuntament de Sabadell farà tests PCR als veïns d’entre 15 i 35 anys del barri de Ca n’Oriac per “evitar un possible repunt més greu” de contagis. Segons un comunicat fet públic ahir pel consistori vallenc, les proves es faran dimarts 18 i dimecres 19 d’agost al CAP del barri, ja que en els darrers deu dies s’hi ha detectat “un augment de casos”, tot i que no es considera “preocupant”. De fet, el cribratge serà menys massiu que el que es va fer la setmana passada als barris del sud de Sabadell. Perquè la participació en els tests sigui al més àmplia possible, l’Ajuntament ha activat els agents cívics, que en els pròxims dies reforçaran la informació a la població de la zona. A més, també compta amb la col·laboració de les associacions de veïns i de Creu Roja per fer una crida entre els veïns a qui van dirigits els tests. Segons l’Ajuntament, les proves de la setmana passada als barris del sud de la ciutat van ser “molt positives”, ja que van permetre “focalitzar el públic objectiu i localitzar focus de contagi que abans del cribratge estaven molt disseminats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona