Salut

Salut vol reduir les aules però se supedita a la realitat escolar

Argimon insisteix que Educació fixa les ràtios i confirma que els pròxims dies s’afinarà l’aplicació del protocol sobre el terreny

Les PCR a Torre Baró detecten un 3% d’asimptomàtics

Tècnics dels departaments de Salut i d’Educació es reuniran durant aquesta setmana per posar fil a l’agulla i concretar com s’aplicarà sobre el terreny el protocol per a la tornada a les aules en temps de coronavirus. El pla, presentat fa uns dies i suposadament consensuat entre les dues conselleries, ha enfrontat les darreres hores els seus responsables amb motiu del volum d’alumnes que hi haurà a les classes. El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, va insistir ahir que la proposta de mantenir les ràtios de 25 estudiants a primària i 30 a secundària no sorgeix de Salut, sinó del Departament d’Educació, que és qui en té les competències. Argimon és del parer que el retorn a les classes s’hauria de fonamentar “en grups estables de convivència com més petits millor”, però admet que finalment serà la realitat de cada centre la que determinarà com es resol la situació. D’aquesta manera, el doctor va matisar el “malentès” generat per les declaracions del conseller d’Educació, Josep Bargalló, afirmant que Salut avalava el retorn a l’activitat escolar amb el mateix volum d’alumnes que abans de la irrupció de la Covid.

En declaracions a Rac 1, Argimon va remarcar ahir la importància de mantenir grups estables per poder fer aïllaments selectius en cas d’aparició de símptomes, però no va detallar quants alumnes n’haurien de formar part d’acord amb els criteris sanitaris. El responsable de Salut Pública va defensar que fixar les ràtios depèn de la capacitat organitzativa i disponibilitat d’espais als centres i és una competència del Departament d’Educació. Amb tot, el doctor va sostenir que els protocols no s’han d’actualitzar o revisar, sinó senzillament “acabar d’afinar” la seva aplicació.

Pel que fa a la decisió que els nens no duguin mascareta a classe però sí al pati o al carrer, Argimon va avisar que es tracta d’una variable que es podria modificar de manera ràpida, efectiva i selectivament si la situació epidemiològica empitjorés.

Estabilitat a curt termini

Argimon va revelar ahir que Salut treballa amb diferents informes sobre l’evolució de la pandèmia i que el més fiable i curtterminista apunta a una situació d’estabilització cap a finals del mes d’agost. Amb tot, va alertar que la taxa d’infecció i el risc de rebrot encara són “molt alts”, de manera que aconseguir que baixin serà “molt lent i complicat” i la tendència positiva “es podria trencar demà” si es relaxen els hàbits.

D’altra banda, ahir es va completar el cribratge de coronavirus al barri barceloní de Torre Baró. Segons les dades de dissabte, les proves han detectat un 3% de veïns positius que no havien desenvolupat símptomes. Les proves continuaran aquesta setmana a altres barris de Barcelona i Sabadell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia