Societat

BARBARA I DAVID

TURISTES FRANCESOS

“El més dur és sortir a l’exterior amb mascareta”

Van arribar fa sis dies del sud de França per passar les vacances en família a l’hotel Golden Taurus de Pineda. És el cinquè estiu que visiten Catalunya.

La Covid no els va fer canviar els plans?
Venim de vacances un cop o dos a l’any i ho teníem previst de feia temps. Vam reservar aquestes vacances quan estàvem confinats a França. Ens vam plantejar fer-nos enrere però ens vam informar i som aquí.
El govern francès, però, recomanava no venir a Catalunya.
No creiem tot el que diu el govern, perquè sempre hi pot haver temes polítics pel mig. Teníem amics que tornaven i ens van assegurar que no hi havia cap problema. Sempre teníem l’opció de cancel·lar a última hora en cas que tot es compliqués.
Amb els dies que fa que són aquí, com veuen la situació?
El que més ens costa és sortir a l’exterior amb la mascareta. A França només és obligatori a certs pobles on hi ha més contagis i zones turístiques. És dur perquè no hi estem acostumats, però tot sigui per la prevenció.
Com és la sensació de turista? Tenen gaires plans per a aquests dies?
Nosaltres ja coneixem molts llocs de Barcelona d’altres anys que hem vingut i no tenim previst fer-hi cap sortida aquest cop. Ens plantegem una setmana de vacances quedant-nos relaxats a l’hotel, a tocar de la platja, i no moure’ns gaire. Aquesta és la idea, també per la Covid, i com a molt reservar una sortida d’un dia per fer una escapada.
Serà la darrera setmana abans del retorn a l’escola. Tot a punt?
Sí, per a nosaltres és l’últim tram de vacances i les nenes comencen l’escola dimarts vinent. Confiem que el curs comenci millor que com va acabar.
Viatjar amb cotxe ha estat una decisió per a molts francesos. Ara fa més respecte volar?
Per a nosaltres és molt millor venir amb cotxe perquè estem molt a prop, però igualment no ens fa gaire gràcia agafar avions i menys ara. L’únic perill és que a la tornada ens trobem tots fent cua a la frontera. En venir cap aquí no vam tenir cap problema.
Són turistes reincidents amb Catalunya. Què és el que més els agrada?
Vam començar a venir fa cinc anys i ja no faltem a la cita. Ens trobem bé aquí, com a casa. La gent és molt acollidora i agradable. Ara fa sis dies que som a l’hotel, estem encantats. T’adones que amb la Covid no ha canviat res i la gent té la mateixa relació.
Allà com han viscut els darrers mesos?
Nosaltres tenim apartaments per llogar els dos mesos d’estiu i per això ens podem escapar sempre l’última setmana per fer vacances. Al principi vam tenir turistes suïssos, belgues i holandesos, però després va passar que els governs van recomanar no viatjar i ens vam quedar només amb els francesos.
Així com a aquí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia