Societat

Les tempestes causen problemes al Ripollès

A Ripoll alguns carrers van quedar intransitables

A Sant Joan de les Abadesses van caure 39,4 litres en mitja hora

La irrupció de l’anunciat episodi de pluges intenses a la demarcació de Girona va causar problemes al Ripollès, que va ser la comarca on va ploure més. A la capital, al vespre una tempesta amb molta aigua, vent i llamps va deixar els carrers inundats durant una bona estona perquè els embornals no van donar l’abast i en alguns trams la circulació de vehicles es va complicar. El cabal del Ter en aquest municipi va pujar en poca estona de 10 metres cúbics per segon a 140 (a les 21h), entrant d’aquesta manera en l’estat d’alerta per risc de desbordament.

Les estacions automàtiques que més aigua van registrar al Ripollès (fins a les 21.30 h) van ser les de Sant Joan de les Abadesses (90,2 litres per metre quadrat), Sant Pau de Segúries (43,2) i Molló (42,2). En el cas de Sant Joan, la tempesta va ser especialment intensa: en tan sols 30 minuts van caure 39,4 litres per metre quadrat, va informar el Servei Meteorològic de Catalunya.

A la Garrotxa la tempesta també es va deixar sentir, però els registres van ser molt menors. Fins a les 21.30 h, els més notables van ser els de les estacions automàtiques de la Vall d’en Bas (28,5 litres per metre quadrat) i Olot (22,3).

Desembassament

Per tal d’evitar complicacions a les pròximes hores l’ACA va incrementar la quantitat de l’aigua que surt del sistema d’embassaments Sau-Susqueda-el Pasteral, fixant-la en 45 metres cúbics per segon.

La tempesta, procedent de les comarques centrals, es va anar desplaçant cap a l’Alt Empordà. Les quantitats recollides en aquesta zona fins a les 21.30 h, però, van ser molt menors. La xifra més elevada la van registrar a Cabanes (2,4 litres).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia