Salut

Increment de positius a l’hospital de la Cerdanya

El centre transfronterer ho atribueix al turisme i a l’increment de PCR

L’hospital transfronterer de la Cerdanya ha registrat durant l’agost un increment important de positius de Covid-19 i prepara les instal·lacions i serveis per fer-hi front en el marc de les previsions que fan les autoritats sanitàries sobre l’increment del risc de rebrot. En concret, l’hospital ha detectat 28 nous positius, nou dels quals han estat hospitalitzats. L’augment de positius representa el 6% del total de casos en què s’han fet tests PCR al centre. El repunt de positius de l’agost contrasta amb la tendència mantinguda des del maig, en què s’havien comptabilitzat més de 80 dies sense hospitalitzacions per Covid.

Cal tenir en compte que la població de referència passa de 32.000 persones (Cerdanya nord, Cerdanya sud i Capcir) a entre 100.000 i 150.000 a l’agost i que aquest any hi ha hagut molt més turisme intern a muntanya. A més, s’han fet molts més tests que a l’inici de la pandèmia. Durant l’agost, que és quan s’han reactivat els contagis, se n’han fet més de 400, quan al març només se n’havien fet 32. A l’agost, la taxa de positius era d’un 6%. Una altra dada notable és el fet que la corba de casos detectats hagi crescut més que la d’hospitalitzats, cosa que indica que s’han trobat més casos poc greus o asimptomàtics.

Entre les mesures que ha pres el comitè de seguiment del coronavirus, destaca l’extensió de la zona d’aïllament a la planta d’hospitalització i està tot a punt, si cal, per tornar l’hospital a la configuració que hi havia durant la primera onada de la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia