Educació

Bargalló anuncia 8.162 noves contractacions i que hi ha 800 docents de baixa per ser vulnerables

El conseller d’Educació reitera que l’escola és “el lloc més segur per als infants després de casa seva”

Afirma que la clau del curs és “l’estancabilitat dels grups de convivència estable” més que no pas les ràtios

Educació ha detectat set positius en sis escoles diferents, una de les quals, a Sant Vicenç dels Horts, retarda l’inici de curs al 17 de setembre

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat aquest dilluns que s’han fet 8.162 noves contractacions de personal docent i de suport, una xifra que ha assegurat pot augmentar dependent de l’evolució epidemiològica.

En roda de premsa per presentar les mesures per al nou curs escolar, que comença dilluns 14 de setembre, Bargalló ha assegurat que l’escola serà per als infants i adolescents “el lloc més segur després de casa seva”.

El conseller també ha afirmat que “la mesura clau” per aquest curs és l’“estancabilitat” dels grups de convivència estable. “Els grups han de ser estancs, aquesta és la clau, que no es relacionin amb altres grups”, ha insistit.

Pel que fa a les ràtios, ha assegurat que hi ha un 30% de grups estables a l’escola pública que superen les ràtios de 20 alumnes per aula. Però ha insistit que la “clau” més que les ràtios és que el grup sigui “estanc”. “És cert que com més inferior el nombre d’alumnes, millor” però encara és millor, segons ha insistit, aquesta estancabilitat. “Treballarem per reduir encara més els grups allà on hi hagi més de 20, però no ens hi obsessionarem. Ens obsessionarem amb les mesures d’higiene i seguretat”, ha afirmat.

Sobre les ràtios a la concertada, Bargalló ha assegurat que no hi ha dades però que la problemàtica per reduir ràtios també existeix.

Bargalló també ha explicat que hi ha 1.700 professionals docent i no docents que són personal de risc. D’aquest hi ha uns 800 que hauran de demanar la baixa laboral. La resta, podran treballar amb “mesures d’adaptació del seu lloc de treball”.

Set positius abans de l’inici de curs

El departament d’Educació ha informat que s’han detectat set casos positius per Covid-19 en sis escoles diferents. En una de les escoles, a Sant Vicenç dels Horts, s’hi han detectat dos casos, i per això s’ha retardat uns dies l’inici del curs, fins el 17 de setembre.

En un altre cas, el positiu és d’un alumne d’un centre de Salou, que ha donat positiu després d’haver iniciat un curs formatiu de vela i ha obligat a confinar tot el grup estable durant 14 dies. Tornaran a l’escola el 18 de setembre.

La resta de casos, són de personal docent o no docent, però que no afecta la resta d’equip professional.

Extraescolars

Sobre les extraescolars i possibles positius, Bargalló ha explicat que les activitats que no són de l’escola no són de grups estables i que per tant ha d’haver les mesures higièniques, de distància i mascareta. Per tant, si es segueixen aquestes mesures, “no hi haurà contacte estret” i no afectarà en el cas que hi hagi un positiu. Serà el “gestor Covid qui analitzarà el cas i decidirà què fer en cada cas”. “Però si se segueixen les mesures, no caldrà fer quarantena” en el cas que un dels infants que assisteix a les extraescolars hagi de fer aïllament per un positiu al grup estable d’una escola, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia