Societat

Científics troben indicis de vida al planeta Venus

Científics internacionals han trobat un gas a l’atmosfera de Venus que podria estar vinculat a l’existència de vida al planeta, segons s’indica en un estudi que ha estat publicat per la revista Nature Astronomy. Els investigadors han localitzat a Venus fosfina, un gas que és molt tòxic. “És molt difícil explicar la presència de la molècula de la fosfina sense vida”, ha assegurat la investigadora que encapçala aquest estudi, Jane Greaves, de la Universitat de Cardiff. Amb tot, Greaves ha avisat que “seria molt complicat” per a qualsevol tipus de vida sobreviure a Venus, ja que és un planeta amb molts gasos corrosius i una pressió atmosfèrica molt elevada que provocaria la mort immediata a qualsevol persona. “Hi ha vida a Venus? Espero que sí, però no ho podem garantir del tot”, hi afegeix Greaves. Venus, que és el planeta més proper a la Terra, està cobert de núvols densos formats per àcids com ara el sulfúric. L’atmosfera del planeta és molt més densa i calenta que a la Terra, amb una temperatura a la superfície de 467°C i una pressió de 93 bar.

Les observacions del telescopi James Clerk Maxwell i del gran telescopi Mil·límetre/Submil·límetre al desert d’Atacama, a Xile, el 2017 i el 2019, han permès als científics internacionals fer aquesta troballa, que obre el camí a la possibilitat de trobar vida fora del planeta Terra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia