Salut

Implanten mesures a Girona i Salt per frenar la Covid-19

Salut hi limita a partir de demà la capacitat en la restauració al 50% i demana als veïns que es quedin a casa tant com puguin

Madrenas explica que els cribratges n’han corroborat la necessitat

El Departament de Salut va anunciar ahir que a partir de demà, quan surti publicat al DOGC, s’implantaran un seguit de noves mesures a les ciutats de Girona i Salt per reduir l’augment de contagis de Covid-19 que hi està havent. En concret, es limitarà al 50% la capacitat en la restauració tant a l’interior com a l’exterior –i s’eliminarà el consum en barra– i al 33% en actes religiosos, com casaments, misses i enterraments. A més, es demana a tota la ciutadania que “eviti al màxim quedar amb gent que no forma part del seu nucli de convivència i redueixi la vida social”. Les mesures duraran com a mínim 15 dies. Salut i els dos ajuntaments afectats tenen previst donar més detalls avui al migdia en una roda de premsa.

Després dels cribratges

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va avançar ahir en el ple municipal també que a partir de demà hi haurà aquestes noves restriccions i va destacar que els cribratges efectuats a Salt i a Girona –primer centrats a Santa Eugènia i Can Gibert, després oberts a veïns de tota la ciutat– “ha ajudat a veure la situació real” i la necessitat de noves mesures. De fet, va assenyalar que ja es van fer perquè es veia “la necessitat de tenir una millor fotografia”. Tot i que Salut encara no ha fet públics el resultat dels cribratges, Madrenas va avançar que la xifra provisional de positius a Girona és de 177 persones –de les més de 3.000 que van fer el cribratge– i va dir que la xifra “ha corroborat el que creien des de Salut que podia estar passant”.

Madrenas va explicar que la decisió de Salut i els consistoris s’havia pres en una reunió ahir al migdia i va avisar que les mesures hauran de ser validades per un jutge. Va destacar que estaven treballant conjuntament amb l’Ajuntament de Salt.

El risc de rebrot és ara mateix molt alt tant a Salt com a Girona, tot i que les dades estan un pèl viciades pels cribratges fets. Ahir Salt era a 776,16 i Girona a 384,39. A partir de 100 és risc alt i a partir de 200, molt alt.

Condemna del ple de Girona a la fugida de l’emèrit

El ple de Girona va condemnar ahir la fugida del rei emèrit Joan Carles I i va reprovar la gestió del govern espanyol en l’afer. En una moció presentada conjuntament per Guanyem, JxCat i ERC, es va demanar també que s’obri una comissió d’investigació al Congrés. El PSC i Ciutadans es van abstenir.

El ple de Girona d’ahir va ser el primer amb ERC al govern. El PSC i Guanyem van criticar els pocs canvis introduïts en el cartipàs ja existent mentre que l’alcaldessa va fer una crida a l’oposició a posar el comptador a zero i buscar consensos. També va ser el ple en què van prendre possessió dos nous regidors: Eduard Berloso, de JxCat, i Jordi Calvet, del PSC. Pel que fa als punts d’acords, destaca l’aprovació d’un conveni amb el Consell Comarcal per fer un inventari de camins i l’aprovació del reglament de teletreball del consistori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona