Societat

Societat

L’“amenaça” del ‘Tío Cristina’

Demanen 12 anys d’inhabilitació a un regidor adrianenc per la vigilància de pisos a la Mina

El barri adrianenc de la Mina no es desempallega de la marginació i d’una gestió pública ara sota sospita. L’Audiència de Barcelona va començar a jutjar ahir el regidor socialista Juan Carlos Ramos, per a qui la fiscal demana dotze anys d’inhabilitació per a càrrec públic en acusar-lo d’un delicte de prevaricació administrativa per haver-hi permès la vigilància dels pisos socials buits a Ángel Amaya, conegut per Tío Cristina, i portar-li sobres d’uns 2.000 euros mensuals, que suposadament abonava l’empresa (Visegurity) que havia obtingut el contracte de vigilància, a través del Consorci de la Mina, i l’anterior adjudicatària Belaan Control. La fiscal va indicar que se li haurien abonat a Amaya uns 27.000 euros, però no reclama el seu retorn.

“Posi el que vostè vulgui. Jo feia la vigilància, si no els pisos s’haurien ocupat”, és la declaració que va fer ahir un envellit Amaya, del qual els Mossos sostenen que és líder d’un dels grups gitanos del barri que tenen “atemorits” els veïns. Arran de les escoltes telefòniques a Amaya, es va destapar que tenia un comissari de la policia espanyola que l’avisava de les actuacions antidroga de la policia catalana, amb mossos també implicats. José Fernández Franco, de Belaan, va admetre ser part de la trama i donar els diners a Ramos per pagar Amaya. Amb aquesta confessió, tots dos han pactat una rebaixa de la seva condemna, que inicialment és de set anys d’inhabilitació. Ramos –que ha crescut a la Mina i que havia destacat en lluita grecoromana– es declara innocent, i declararà al final del judici, com Joaquín Ramírez, de Visegurity. “Sota l’amenaça del senyor Amaya que, si no cobra, els pisos s’ocuparan, es crea un entramat per donar una aparença legal als pagaments”, va sostenir l’inspector dels Mossos. Quan el juliol del 2017 van ser detinguts, es van ocupar més de mig centenar de pisos buits. Excessius en un barri necessitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES