Educació

Ustec denuncia falta de recursos per a un curs segur

El sindicat assegura que caldrien 4.000 professors més per tenir unes ràtios adequades

Confinen tres grups escolars més a les comarques gironines

Falten professors, però també recursos per poder complir els protocols de seguretat. Aquestes són algunes de les conclusions que s’extreuen del comunicat, molt crític amb el Departament d’Educació, que el sindicat de docents Ustec a Girona va fer públic ahir arran de l’inici del nou curs escolar.

Segons Ustec, caldria desdoblar la majoria de grups i contractar uns 4.000 professionals més als centres escolars de les comarques gironines per mantenir “unes ràtios segures.” Per contra, el sindicat assegura que només s’han fet 297 noves contractacions: 24 per fer front a l’increment demogràfic dels centres (2.688 alumnes més) i 273 en concepte de reforç a causa de la pandèmia. Unes xifres amb les quals, segons Ustec, no s’arriba ni a les ràtios d’un any sense pandèmia com el 2009.

El sindicat també considera que els protocols sanitaris previstos pel departament són “difícils d’aplicar.” “És difícil prendre la temperatura a 800 alumnes d’alguns instituts amb un sol termòmetre o que els alumnes d’un centre amb més de 600 alumnes puguin rentar-se les mans cinc vegades al dia amb només 10 o 12 piques operatives”, explica el comunicat.

Ustec també qüestiona els denominats “grups bombolla” de 20 a 25 alumnes per evitar contagis perquè els grups no són estancs: “Es manté la interacció habitual de l’alumnat i el professorat amb altres grups.” La solució, indica el sindicat, seria abaixar la ràtio a 10 o 15 alumnes per docent: “Seria perfectament possible una certa normalitat en el funcionament d’escoles i instituts.”

El sindicat conclou que les condicions del retorn a l’escola fan témer uns “centres educatius saturats” que es converteixin en un espai de contagi i impliquin “nous confinaments.”

Cinc grups confinats

Tres grups escolars més es van haver de confinar el tercer dia de curs a la demarcació a causa de la detecció de positius de Covid-19. Es tracta de grups de les escoles de Forallac, l’institut de Santa Eugènia de Girona i l’institut de Sant Feliu de Guíxols. Aquests tres confinaments s’afegeixen als ja coneguts de l’escola de Taialà i de l’escola Maristes, totes dues a Girona. El total de grups confinats a Catalunya ha arribat fins als 34.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES