Societat

Societat

“Hey, hola, Pere, soy Leo Messi”

Un jove olotí invident participa en un anunci d’un aparell que tradueix informació visual en sonora del qual l’astre argentí és ambaixador

És conegut com a comentarista de ràdio dels partits de futbol de l’Olot

En Pere Ribes ha pogut estrenar el MyEye d’Orcam davant el millor futbolista del món

Messi és Messi, fins i tot per als del Betis. El jove invident olotí Pere Ribes, que es va fer popular quan va transcendir als mitjans que participava com a comentarista en les emissions a Ràdio Olot dels partits de la UE Olot (2a B), és un gran aficionat de l’equip verd-i-blanc. No se’n perd ni un sol partit, des que va sentir el seu himne i li va agradar per damunt dels de la resta d’equips de la primera divisió estatal. El va entusiasmar allò de “Ahora, Betis, ahora, no dejes de atacar; ahora, Betis, ahora, que el gol ya va a llegar”. Trobar-se cara a cara amb Joaquín o qualsevol altre de les estrelles de l’equip andalús el faria xalar, però Messi és un ídol indiscutible per a tots els amants del futbol, i en Pere ho és. I gràcies al fet que ha estat seleccionat per a un anunci de tecnologia per a cecs i discapacitats visuals, ha pogut conèixer el crac argentí.

I no és un anunci qualsevol. En Pere ha estrenat un aparell de fabricació israeliana que tradueix instantàniament informació visual en informació sonora cara a cara amb Messi, que és ambaixador d’Orcam, l’empresa que fabrica aquest mecanisme. MyEye és un dispositiu que amb tecnologia d’intel·ligència artificial reconeix cares, llegeix textos, identifica productes..., i ho trasllada instantàniament a veu. De fet, el futbolista del Barça és qui li va posar aquest aparell, que té forma d’ulleres amb una càmera al costat amb un dispositiu de so que automàticament va emetre “Leo Messi”. “Em va dir: «Hey, hola, Pere, soy Leo Messi.» No m’ho podia creure, estava davant del millor jugador del món”, explica en Pere, encara emocionat. El jove olotí hi afegeix que el crac argentí es va interessar per la seva tasca de locutor dels partits de l’Olot i sobre la marxa de l’equip a segona B. “Em va dir que coneixia l’Olot perquè el Barça B juga a la mateixa categoria.” “És molt maco, molt bon noi”, reconeix.

En Pere és un dels dotze joves de diferents punts del planeta que han participat en la campanya publicitària, que consta de diferents parts. Hi ha un vídeo general on el crac reflexiona sobre moments màgics, la majoria personals, com quan va fitxar pel Barça, quan va marcar el primer gol amb el primer equip i sobretot la seva família, i un d’ells és ajudar a canviar la vida a persones com els usuaris d’Orcam. N’hi ha un altre també de general on es veu un dels joves cecs que arriba a l’aeroport de Barcelona i se’n va al Camp Nou, on per sorpresa troba Messi. A part, n’hi ha un amb cadascun dels participants escollits en càsting. En el cas d’en Pere Ribes, explica la seva història particular i, entre altres coses, se’l veu radiant un partit de l’Olot, i en un partit fictici fa marcar a Joaquín l’1 a 0 del Betis contra el Barça, que acaba 4 a 0. “Espero que en Leo no se m’enfadi”, diu. Per a l’anunci s’hi va presentar per casualitat. La informació li va arribar a la seva mare, l’Antònia Grabuleda, a través d’una amiga, i en Pere ho va voler provar. “Mai no m’hauria imaginat que m’escollirien”, assegura.

En Pere vol estudiar periodisme€ –ara fa quart d’ESO– i convertir-se en reporter esportiu. Potser podrà ser comentarista de luxe dels partits de Messi. Per què no?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Entitats i plataformes es manifesten demà contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA