Societat

Els Mossos activen el nivell de màxima alerta per les possibles mobilitzacions per la inhabilitació de Torra

S’incrementa l’activació de les unitats de BRIMO i ARRO i tornen les vigilàncies a les seus dels jutjats

El director general de la policia, Pere Ferrer, ha signat una resolució que activa el nivell de màxima alerta del Pla Operatiu Minerva per les possibles mobilitzacions que es produeixin davant d’una sentència del Suprem que inhabiliti Quim Torra.

Això implica modificar la distribució de la jornada del cos, amb la previsió inicial d’incrementar l’activació de BRIMO i ARRO, ha avançat El Periódico. La resolució, a la qual ha tingut accés l’ACN, especifica que és “per donar la cobertura policial necessària a un increment de les mobilitzacions ciutadanes, que podrien ser en molts casos massives i esteses per Catalunya”.

D’altra banda, el comissari en cap, Eduard Sallent, ha emès una ordre perquè torni la vigilància a les seus dels jutjats.

Pere Ferrer afegeix que, “d’acord amb els antecedents”, pot ser que algunes d’aquestes accions “puguin tenir una repercussió directa en la mobilitat de les persones i, de forma directa o indirecta, en el teixit productiu de Catalunya”.

Si fos necessari canviar la jornada d’altres unitats s’emetria una nova ordre. Aquesta activació pot comportar la desestimació de peticions de permís, per hores acumulades o guàrdies no presencials dels agents.

Pel que fa a l’ordre sobre les seus judicials, del 22 de setembre, Sallent constata que està previst que hi hagi una sèrie de sentències i resolucions judicials que “segurament provocaran reaccions a tots nivells i alhora un fort impacte emocional”. Algunes d’aquestes reaccions, continua, es poden traduir en “actes vandàlics” contra seus judicials.

Per això estableix vigilància fora d’horari d’obertura a les seus del TSJC, a la Ciutat de la Justícia, i als edificis de Balaguer, Berga, Cerdanyola, Cervera, Figueres, Girona, Granollers, Manresa, Mataró, Martorell, Mollet del Vallès, Olot, Rubí, Sabadell, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farners, Solsona, Tarragona, Tortosa, Valls, Vilanova i la Geltrú i Vic, a més de les audiències provincials. A la resta hi haurà vigilància dinàmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona