Societat

Sindicats de l’ensenyament discrepen que sigui el moment de fer vaga malgrat compartir les crítiques per l’inici de curs

USTEC i CCOO no descarten l’aturada més endavant però no se sumen a la convocatòria de la CGT i ASPEC-SPS

La possibilitat de fer vaga a l’ensenyament públic plana sobre la taula des d’abans de l’inici de curs. El passat divendres CGT i el Sindicat de Professors de Secundària (ASPEC-SPS) van convocar una aturada de dos dies, el 9 i el 15 d’octubre, en l’ensenyament públic. Els sindicats majoritaris però no comparteixen que sigui el moment per a la vaga. El portaveu d’USTEC-STEs, Xavier Díez, ha explicat a l’ACN que tenen “tota la simpatia” amb el moviment convocant però ha discrepat de la data. “Considerem que cal veure com evolucionen les coses”, ha manifestat. Des de CCOO, Manel Pulido ha afegit que, ara per ara, “no és el mitjà” per aconseguir els objectius que reclamen i que es resumeixen en la garantia de la seguretat als centres escolars.

Els sindicats de l’ensenyament han mantingut diverses reunions i en elles s’ha tractat la possibilitat de convocar una vaga unitària. Finalment però la decisió majoritària ha estat ara per ara no convocar-la. Tot i això, CGT i ASPEC-SPS van decidir convocar dos dies d’aturades.

Díez ha criticat com s’ha produït el retorn als centres escolars i ha assegurat que les xifres de contagis i grups confinats avalen el que porten denunciant des d’abans del 14 de setembre. Fins i tot, ha alertat que si no hi ha un canvi de tendència hi pot haver un “segon confinament total”.

Tot i les crítiques pel com s’ha fet aquest retorn, ha insistit que cal veure com evoluciona tot i donar un temps al professorat i veure quin és el grau d’irritació del moviment. Per això, no ha descartat la convocatòria d’una aturada més endavant i segons l’evolució del moment però no comparteix que aquesta sigui la via ara mateix.

De la seva banda, Pulido ha explicat que quan es va plantejar la possibilitat de fer vaga per part dels sindicats de l’ensenyament públic, es va fer una consulta i “la immensa majoria dels sindicats van veure que ara no era el mitjà adequat”. El portaveu de la Federació d’Ensenyament de CCOO ha afirmat que una vaga “no és la finalitat sinó un mitjà” per aconseguir un objectiu i, tot i compartir l’objectiu, no creuen que sigui “la millor opció de lluita” actualment.

Com USTEC-STES, CCOO no descarta la convocatòria de vaga en un altre moment però Pulido ha afirmat que ha de ser “l’últim recurs”. El sindicat ha insistit que cal una inversió de 2.000 milions per aconseguir reduir les ràtios i mesures de seguretat i ha expressat que estan “absolutament indignats” amb la situació actual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia