Societat

Delgado apel·la a la convivència i a la confiança institucional

La fiscal general de l’Estat ve a Barcelona pel nomenament de tres nous fiscals en cap territorials

La fiscal general de l’Estat, Dolores Delgado, va assegurar ahir a Barcelona que la confiança institucional és “essencial” per a l’estat de dret i per integrar els ciutadans entorn de valors i principis democràtics i va apel·lar a “enfortir la convivència pacífica, la tolerància i les cultures cíviques, plurals i respectuoses amb els drets dels altres”. En la seva primera visita com a fiscal general a Catalunya, Delgado va assegurar que encara no han rebut l’expedient d’indult dels polítics independentistes presos, i que es tramitarà “de manera normal”, com es fa amb tots els indults.

Delgado va presidir, a la fiscalia superior de Catalunya, l’acte de presa de possessió dels nous fiscals en cap de l’àrea de Vilanova i la Geltrú-Gavà, Manresa-Igualada-Vic i Mataró- Arenys. Va aprofitar l’acte per explicar que dels 108 fiscals de l’última promoció, 72 han estat destinats a Catalunya i va elogiar la tasca que han fet les fiscalies territorials en la protecció de la gent gran i els col·lectius més vulnerables durant la crisi sanitària. Després de destacar que les fiscalies territorials són les més paritàries –dues de les tres direccions nomenades ahir les ocuparan dones– va reivindicar la presència de dones en les institucions en “un exercici de normalitat democràtica”.

En el seu discurs va posar èmfasi, sobretot, a la importància de la “lleialtat institucional” com a principi que ha de regir la funció del ministeri públic i va recordar que “posar al davant els interessos de la institució és posar al davant la ciutadania”, que ha de ser l’única “guia” de la feina del ministeri públic. El fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, va demanar recursos i es va mostrar convençut que la plantilla de nous fiscals contribuirà a crear una “harmoniosa configuració” del ministeri públic, per les seves funcions de “defensa de la legalitat i de l’ordre constitucional”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia