Salut

Salut anuncia més restriccions a 15 municipis del Vallès Occidental

El Govern crida a “sacrificar l’activitat social” per reduir contagis

L’executiu demana “complicitat” a la població per fer front a unes setmanes “complicades”

El Procicat ha aprovat aquest dilluns mesures especials per aplicar a 15 municipis del Vallès Occidental amb l’objectiu de reduir els contagis de covid-19.

Aquest organisme, format per responsables dels departaments d’Interior i Salut, demana a la ciutadania d’aquests municipis que es quedin a casa tant com pugui, que redueixi al màxim l’activitat social i limiti els contactes.

També es redueix al 50% l’aforament a bars i restaurants i els actes religiosos. Aquests mesures afectes a Sabadell, Terrassa, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Matadepera, Polinyà, Ripollet, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat i Viladecavalls.

A més, el Govern preveu aprovar aquesta setmana noves mesures per “baixar el ritme” de l’activitat social amb l’objectiu de frenar el ritme de contagis de la covid-19. La consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, assegura que el moment és “complicat” i cal “reduir els riscos a tots els nivells”.

En aquest sentit, les noves mesures aniran orientades a “sacrificar l’activitat social”. Cal, diu Vergés, evitar dinars i reunions de feina presencials, trobades després de les escoles, sopars amb amics o escapades de cap de setmana, a més de recuperar el teletreball o les classes virtuals a les universitats.

La titular de Salut demana la “complicitat” de la població perquè aporti el seu gra de sorra davant les noves restriccions.

Tot i que seria “precipitat” que el Procicat pugui aprovar les noves mesures aquest mateix dimarts, sí que està previst que es puguin anunciar abans del pròxim cap de setmana perquè la ciutadania tingui temps de prendre consciència de quines seran les noves restriccions que s’aplicaran a partir d’ara.

En aquest sentit, el Govern treballa ja internament per determinar quines son les millors mesures per reaccionar davant l’escalada de l’epidèmia. “No hi ha moltíssimes mesures més a aplicar i tothom ja saps com haurem d’actuar per reduir la interacció social”, ha indicat Vergés quan se li ha preguntat pel detall.

Es preveu, per tant, que siguin mesures ja conegudes i aplicades en anteriors fases de la pandèmia. El Govern creu que és moment “d’anticipar-se” al virus per poder combatre la seva expansió durant la tardor.

“Fer aquest esforç ara és absolutament necessari”, insisteix el vicepresident del Govern en funcions de president, Pere Aragonès.

Segons el vicepresident el que es busca ara és un efecte semblant al que es va aconseguir amb les restriccions durant l’estiu i que ha permès fer una “valoració positiva del retorn a l’escola”.

“O multipliquem les actuacions contra la covid-19, o la covid-19 es multiplica. Seran mesures que afectaran a al vida quotidiana”, ha avisat Aragonès.

Més enllà d’aplicar restriccions, Vergés i Aragonès han demanat col·laboració ciutadana per fer front a l’actual moment de complexitat davant la pandèmia. “L’esforç no serà suficient si no som un equip de 7,5 milions de persones”, ha apuntat la consellera de Salut, que alerta del “brutal” impacte de la pandèmia en l’atenció primària.

“És moment de demanar un pas més en el compromís de la ciutadania”, afegeix Aragonès, que demana “estalviar” trobades que trenquin els grups bombolla de les escoles i “extremar les precaucions” en les trobades entre familiars i amics amb un alt nivell de confiança per evitar caure en el relaxament.

El risc de rebrot puja 21,4 punts a Catalunya i s’enfila a 311

El risc de rebrot per covid-19 a Catalunya segueix pujant i ja arriba a 311, amb un creixement de 21,4 punts en 24 hores (ahir era de 289,56), segons les dades actualitzades del departament de Salut.

La taxa de transmissió o velocitat de contagi, coneguda com a Rt, es manté en l’1,30, la mateixa dada que diumenge.

En l’actualització de dades s’han declarat 1.807 nous casos confirmats per prova PCR, arribant als 159.885 des de l’inici de la pandèmia.

També s’ha informat de 16 noves morts a Catalunya, amb un total de 13.499.

Actualment hi ha 944 persones ingressades per coronavirus als hospitals (71 més), 166 de les quals estan a l’UCI (quinze més que diumenge).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES