Salut

Entra en vigor el tancament de bars i restaurants

El DOGC publica el decret del govern a la 1h de la matinada a l’espera que el TSJC es pronunciï sobre la prohibició de reunió de més de sis persones; la suspensió de l’activitat presencial a les universitats i la limitació a l’aforament de les activitats de culte

Després de tot un dia d’incerteses, el govern va aclarir aquest dijous a la tarda que finalment publica al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) a la 1 de la matinada d’avui l’entrada en vigor de la mesura excepcional del tancament de tots els bars i restaurants de Catalunya durant els pròxims 15 dies per intentar combatre la transmissió de la Covid-19, tot reduint els contactes socials. És a dir, la Generalitat considera que l’ordre de tancament dels negocis de restauració no vulnera cap dret fonamental i no ha d’esperar el vistiplau d’un jutge o del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), com s’ha fet fins ara quan s’ha afectat drets bàsics com ara la limitació de la llibertat de moviments.

El govern ha pres aquesta iniciativa després que ahir al migdia la sala contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) li va demanar que aclarís quins drets fonamentals creu que podria afectar amb les noves restriccions acordades. A més, també li va demanar que corregís defectes de forma del document presentat al tribunal, el qual no estava ni firmat ni datat ni tenia el número de decret. El govern precisa que publica al DOGC tres mesures, que deixa en suspens fins a l’autorització del TSJC, en considerar que podria vulnerar drets, que són: la prohibició de reunió de més de sis persones; la suspensió de l’activitat presencial a les universitats (malgrat que la majoria d’alumnat ja ha rebut que s’acaben avui) i la limitació en l’aforament de les activitats de culte. La resposta del TSJC serà avui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia