Educació

Clam conjunt contra la precarietat a la universitat

Sindicats, docents i alumnes surten al carrer per reivindicar qualitat a l’educació i en les contractacions

Docents, investigadors, personal d’administració i serveis i alumnes van sortir ahir al carrer per exigir una educació universitària pública, gratuïta i de qualitat i unes contractacions dignes en una jornada de vaga amb un seguiment difícil d’establir perquè les classes s’estan fent a distància. Els sindicats convocants –SEPC, CGT i COS, a més de col·lectius com Doctorands en Lluita– van qualificar la jornada d’“històrica“ perquè la convocava “tota la comunitat universitària”. La Secretaria d’Universitats i Recerca (SUR) va destacar la normalitat de la jornada, tant en l’activitat presencial com en la virtual.

Al matí els doctorands van protagonitzar una protesta davant el TSJC contra el miler d’acomiadaments perquè les universitats i els centres de recerca no prorroguen els contractes a un quart any, tal com decreta l’Estatut del Personal Investigador en Formació. A la tarda, una manifestació va aplegar mig miler de persones i es va acabar davant la direcció general d’Universitats, a la Via Laietana.

Els convocants van voler aturar la universitat perquè denuncien que els campus estan vivint “una crisi educativa que ve de lluny” i que s’ha agreujat els darrers mesos. Critiquen que la manca de finançament públic ha condemnat la universitat a externalitzar serveis i reduir plantilles. També defensen que la universitat no és font de contagi –ho van corroborar ahir els ministres de Sanitat i Universitats–, però que la supressió temporal de l’assistència contribueix a crear un sistema universitari “dèbil”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia