Societat

Fecasarm veuria positiu decretar el toc de queda si es reobre la restauració i s’imposa a partir de mitjanit

L’entitat demana que les limitacions s’imposin a partir de les dotze entre setmana i a la una durant el cap de setmana

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) veuria positiu que el Govern decreti un toc de queda sempre que sigui temporal i comporti la reobertura de bars i restaurants, tancats des de la setmana passada per combatre la segona onada de covid-19, però també de locals d’oci, alguns dels quals no han pogut obrir en 7 mesos. En un comunicat difós aquest dijous, Fecasarm reclama que la franja horària no sigui la mateixa que a França, a les 21h00, ja que en aquest país se sopa “3 o 4 hores abans” que a Catalunya. Per això, proposen que s’imposi a partir de mitjanit entre setmana i a la una de la matinada el cap de setmana.

L’organització creu que aquesta mesura seria “efectiva per lluitar contra els botellots i les festes il·legals”. Tal com ha explicat Joaquim Boadas, secretari general de Fecasarm, “entenem que no es pot imposar el toc de queda entre la mateixa franja horària que s’ha imposat a França -des de les nou del vespre fins a les sis del matí- atès que allà la gent sopa a les sis, mentre que a Espanya es sopa a les nou o a les deu”. L’entitat creu que un toc de queda podria contribuir a millorar les dades epidemiològiques i es podria accelerar la reobertura de totes les activitats amb l’horari habitual.

D’altra banda, Fecasarm continua reclamant ajuts proporcionats a les limitacions imposades. Per això, han reiterat que els ajuts per valor de 40 milions d’euros que el Govern ha aprovat per a la restauració i d’altres activitats -excloent l’oci nocturn- són del “tot insuficient”. També critiquen la imposició legal d’haver de rebaixar el lloguer al 50% perquè “sense ingressos no es pot pagar ni un 50% del lloguer així com tampoc seguretat social ni impostos”. Segons els seus càlculs, les pèrdues del sector d’oci nocturn arriben als 3.000 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia