Salut

El risc de rebrot supera els 1.000 punts a la regió

Salut farà un cribratge massiu a Palafrugell

Els resultats de les PCR triguen més a causa del gran volum

El risc de rebrot a les comarques gironines s’ha disparat en les darreres hores per sobre dels 1.000 punts, segons el web dadescovid.cat del Departament de Salut. Es tracta de la xifra més alta de tot Catalunya. Pel que fa als municipis, Palafrugell és el segon municipi català amb més risc de rebrot –2.461 punts–; per aquest motiu, el Departament de Salut, en coordinació amb el centre d’atenció primària i l’Ajuntament de Palafrugell farà un cribratge massiu al municipi divendres i dissabte, a la pista annexa del pavelló esportiu. El cribratge se centrarà en la població d’entre 30 i 60 anys.

Les darreres dades indiquen que a la regió sanitària de Girona els casos confirmats per PCR i TA acumulats són ja 19.661 i pugen a 22.118 si es tenen en compte totes les proves. Des de l’inici de la pandèmia han mort 897 persones a la regió sanitària i hi ha 205 persones ingressades, 46 de les quals són a l’UCI.

En aquest moment d’evolució de la pandèmia, el volum de peticions diàries per a la realització de PCR ha crescut notablement i en els darrers dies el laboratori clínic territorial està rebent unes 3.000 mostres diàries que cal processar, segons expliquen des de Salut. Aquest increment de mostres que es recullen cada dia ha provocat un alentiment en els resultats, a causa de l’acumulació, que fa que els resultats tardin un mínim de 48 hores a obtenir-se, quan inicialment es podien tenir en un termini d’entre 24 i 48 hores. De fet, el laboratori clínic té capacitat actualment per processar 1.800-2.000 PCR cada dia, a les quals cal sumar-n’hi unes 500-700 que s’envien al Banc de Sang i Teixits, que actua com a laboratori de suport. Està previst que a partir de la setmana que ve es posi en marxa un nou robot Panther per processar mostres, que permetrà incrementar la capacitat del laboratori a unes 3.000 PCR diàries, a les quals caldrà sumar les derivacions al Banc de Sang. Des del principi de la pandèmia el laboratori clínic territorial de l’ICS Girona ha processat unes 170.000 PCR.

Reorganització al Santa Caterina

Per fer front a aquesta segona onada de la pandèmia, els centres hospitalaris gironins fa dies que estan fent canvis per adaptar-se i ahir mateix l’hospital Santa Caterina va anunciar que ampliava el nombre de llits UCI de nou a quinze, a més d’altres reorganitzacions amb l’objectiu de fer compatible l’atenció dels pacients amb Covid-19 amb l’atenció dels que tenen altres tipus de patologies. Segons el director mèdic del centre, Josep Costa, les mesures s’aniran revisant en funció de com evolucioni la pandèmia. De moment, l’hospital de dia s’ha reconvertit en una UCI, amb sis boxs, que se sumen als nou de l’actual unitat de crítics. L’atenció al pacient quirúrgic de l’hospital de dia es farà en una de les unitats d’hospitalització i també s’ha habilitat aquesta planta per a l’activitat de la clínica del dolor, la sala de reanimació de l’àrea quirúrgica i l’àrea per a la recuperació de les endoscòpies. També les urgències psiquiàtriques s’han traslladat a un altre edifici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona