Salut

Els hospitals de Figueres i Olot es tornen a adaptar a la pandèmia

El centre hospitalari garrotxí ha suspès les cirurgies que no són urgents i ha doblat la guàrdia de medicina interna

L’hospital d’Olot ha suspès totes les intervencions de cirurgia considerades ajornables, arran de l’increment de l’entrada de pacients amb Covid-19; ha destinat tota una unitat d’hospitalització (32 llits) a aquests malalts, i ha doblat la guàrdia dels professional del servei de medicina interna. Ahir al matí, en aquest centre hospitalari hi havia ingressats 25 pacients amb Covid, i set professionals estan aïllats en quarantena. Al llarg de l’octubre han mort a l’hospital Trueta sis pacients amb Covid que havien estat traslladats des de l’hospital olotí.

D’altra banda, a l’hospital de Figueres s’està habilitant un espai de preingrés amb deu llits per a pacients amb Covid, que fins ara s’estaven a urgències esperant-se per tenir habitació. Es tracta d’una unitat de pas, situada a la zona d’extraccions, per facilitar l’organització dels serveis més afectats per l’increment de casos. A partir de dilluns, les analítiques es traslladaran al passadís del costat de la unitat de cirurgia sense ingrés. A més, el personal d’infermeria del servei d’urgències fa torns de dotze hores. També s’ha fet un canvi en les urgències pediàtriques: en lloc d’atendre-les al servei d’urgències, ara s’atenen a la planta maternoinfantil, tal com ja es va fer en la primera onada del coronavirus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia