Salut

Col·lapses viaris per fugir de París, 730 quilòmetres

França va iniciar ahir el confinament fins a l’1 de desembre. La regió de París va registrar embussos viaris enormes divendres a la nit, amb 730 quilòmetres acumulats de files de cotxes, després d’uns 400 dijous. Desenes de milers de persones fugien per passar el confinament a les segones residències.

L’OMS recomana limitar les quarantenes

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha demanat als països que limitin “les mesures que afecten el trànsit internacional, inclosos els tests i les quarantenes, i que es basin en riscos i evidències i siguin coherents, proporcionades i limitades en el temps”, ja que moltes aerolínies fan ara tests abans d’embarcar.

Itàlia no aconsegueix aplanar la corba del virus

Itàlia podria declarar aviat un nou confinament, total o parcial, davant l’augment de la pandèmia que no es detura, segons adverteixen els experts. En l’última setmana, la corba ha crescut fins als 31.000 nous casos registrats ahir i un índex situat en 1,7 persones. El govern intenta evitar un segon confinament, i ha apostat per mesures parcials que, fins ara, no aconsegueixen aplanar la corba. Hi ha onze regions qualificades d’alt risc i el panorama empitjora ràpidament. El 9 de novembre es compliran dues setmanes del tancament parcial dels negocis, i el govern podria decretar un confinament com el de França.

El ministre Illa creu que no caldrà el tancament a casa

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, confia que amb les mesures que hi ha previstes en l’actual decret d’estat d’alarma “no serà necessari arribar” a un confinament domiciliari. Illa ha defensat que els tancaments perimetrals i els tocs de queda permetran “estabilitzar” la situació, “doblegar la corba” i “mantenir-la baixa”. A més, també ha remarcat que el decret d’estat d’alarma “no preveu confinaments domiciliaris” però habilita les autonomies a prendre “decisions àgils”. Sobre la decisió de Madrid de fer només confinaments durant els ponts, va anunciar que ho debatran en el proper Consell Interterritorial de Salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia