Educació

El rector de la UdG, Quim Salvi, aspira a la reelecció per convicció i projecte

Les eleccions, que es faran el desembre del 2021, seran la prova de foc del seu projecte

L’anterior rector, Sergi Bonet, estudia tornar-se a presentar

El rector de la Universitat de Girona (UdG), Quim Salvi, ha anunciat, a través del seu compte a Twitter, que es tornarà a presentar d’aquí a un any a les eleccions per revalidar el càrrec per a un segon mandat. Les eleccions es faran el desembre del 2021. Salvi afirma: “Són vigents tant els objectius com els grans reptes. Per això, tal com vaig fer ara fa quatre anys, vull anunciar públicament la meva decisió de presentar-me a les eleccions vinents a rector de la UdG.” Una decisió que el pot portar a competir amb Sergi Bonet, a qui va substituir ara fa tres anys. Bonet ja ha avançat a aquest diari que no descarta tornar-se a presentar.

Treball i il·lusió

Quim Salvi afirma que se sent satisfet del treball que s’ha dut a terme per tirar endavant el seu programa; un treball en què ha hagut d’enfrontar-se a l’impacte que ha representat per a la comunitat educativa la pandèmia, amb tancament de la Universitat, durant els durs mesos del confinament i l’adaptació a un model que ha d’apostar per l’educació a distància, sense renunciar a la vocació de ser una universitat presencial.

Durant aquests anys, Salvi i el seu equip s’han centrat en la docència, la recerca i la transferència, i el compromís social, però també en accions orientades a les persones que integren la Universitat. Per això el quadern de bitàcola es continua basant en tres eixos principals que es van desenvolupant: el pla estratègic UdG 2030, el projecte Girona Regió de Coneixement i les iniciatives innovadores adaptades a la diversitat de la Universitat. El pla estratègic pivota, segons Salvi, en dos grans àmbits: el que afecta el país i el que afecta la Unió Europea. “Hem aconseguit que la major part de les propostes plantejades fa tres anys hagin estat executades. Crec que hem establert les bases d’un model universitari que connecta amb els canvis socials i econòmics”, explica Salvi. I hi afegeix: “Superarem aquesta crisi i prepararem la UdG per a la post-Covid amb imaginació i el màxim consens com fins ara. Amb l’esforç col·lectiu, amb la suma d’intel·ligències, construirem un futur millor per a la Universitat i el país.”

LA FRASE

Són vigents tant els objectius com els grans reptes [...], per això anuncio que em torno a presentar
Quim Salvi
rector de la universitat de girona (UdG)

Reivindicar un millor finançament

El rector de la UdG, Quim Salvi, va superar l’equador del seu mandat –aquest és de quatre anys– i va poder entrar al 2020 amb la prioritat d’un pla estratègic amb l’horitzó del 2030, però, pel que fa al present, amb més de dues-centes accions de govern realitzades, cosa que representa el 50% de compliment del seu programa de govern. Aquest camí el va voler enfilar amb el suport de la comunitat universitària, que en el darrer claustre va avalar la seva gestió.

Un dels reptes rellevants per a Salvi, i més ara arran de la Covid, és el de la pedagogia, el d’explicar i reivindicar una millora a curt i llarg termini del finançament universitari. Per això, segons Salvi, cal, en primer lloc, recuperar a curt termini l’horitzó de finançament de la Generalitat acordat per al 2007-2010 de mil milions d’euros anuals perquè “aquesta recuperació ha de permetre la corresponent reducció de taxes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia