Societat

La fiscalia demana dos anys de presó a activistes de la PAH per ocupar una oficina bancària de Barcelona

Els acusa de violació de domicili i danys per una acció a Sant Andreu on només van cridar i enganxar adhesius

La fiscalia ha demanat aquest dilluns dos anys de presó per diversos activistes de la PAH que el març del 2017 van ocupar durant dos dies una oficina del BBVA al barri de Sant Andreu de Barcelona.

L’entitat social volia pressionar el banc per negociar les condicions contractuals de diversos pisos i no van provocar cap desperfecte a l’oficina, a banda d’enganxar diversos adhesius.

L’entitat bancària va retirar l’acusació inicial de sis mesos de presó, però el ministeri públic ha mantingut l’acusació contra vuit persones per danys lleus i violació de domicili obert al públic i els demana, a més de la presó, 900 euros de multa. Les defenses demanen l’absolució.

Durant el judici que ha tingut lloc aquest dilluns, dues de les acusades han assegurat que no participaven de l’acció, sinó que estaven traient diners del caixer quan les va identificar la policia. Els altres sis acusats sí que han reconegut que protestaven contra el banc, però han negat que cometessin cap desperfecte ni amenacessin cap treballador.

Tots han assegurat que cap treballador del banc ni vigilant de seguretat els va requerir que marxessin, cosa que el director de la sucursal ha negat. A més, el director ha explicat que hi va haver certa tensió verbal, amb alguns crits. Els vigilants de seguretat, però, no recorden cap moment de violència física ni amenaces, i han dit que els activistes van marxar voluntàriament la tarda del segon dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia