Educació

Les escoles d’idiomes volen reprendre les classes

Més de cent centres privats reclamen reobrir i denuncien el greuge amb les escoles oficials

Les escoles privades que es dediquen a l’ensenyament d’idiomes i que estan tancades des del 30 d’octubre per les restriccions de la pandèmia reclamen a la Generalitat que els permeti reobrir i poder tornar a fer classes presencials. Un total de 111 centres d’arreu de Catalunya van signar ahir un manifest –al tancament d’aquesta edició continuava la recollida d’adhesions– que preveuen lliurar avui a la Generalitat en què reivindiquen que els seus serveis, “necessaris per poder complementar el treball que es fa a les escoles”, es desenvolupen amb mesures sanitàries “rigoroses i estrictes”. Les escoles privades d’idiomes no formen part de l’ensenyament reglat. Sí que ho són, en canvi, les escoles oficials d’idiomes, que continuen obertes, igual que els centres educatius. Això representa “un greuge i una absoluta incongruència”, segons les escoles privades. Elisabet Seuba, responsable del New York Institute d’Igualada i portaveu del col·lectiu, explica que les escoles privades fan classes “amb sis o set alumnes a l’aula”, mentre que les escoles oficials les fan “amb 30 alumnes a l’aula”.

Seuba afirma que la petició del sector, que es fa extensiva a altres ensenyaments com el musical, és poder tornar a l’activitat presencial, ja que les classes telemàtiques que fan la majoria mentre dura la restricció provoquen baixes de matriculacions. “A un nen de cinc o sis anys se li fa molt difícil seguir una classe per internet”, diu, tot i que considera que és una opció que podria servir d’ajuda en un ensenyament híbrid. La portaveu de les escoles d’idiomes, a més, alerta d’una conseqüència del tancament: “Moltes famílies aposten per pagar un professor a domicili, fet que incrementa l’economia submergida i resulta perillós per a la seguretat.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla