Societat

La covid dispara un 60% el tràfic d’Internet, segons un estudi de l’OCDE

Les empreses de l’Estat se situen a la cua en inversió en recerca i desenvolupament i en activitat innovadora

La covid-19 ha disparat un 60% el tràfic d’Internet respecte a abans de la pandèmia. Això és el que apunta un informe de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), que justifica aquest increment perquè 1.300 persones més de l’habitual treballen o estudien des de casa per les restriccions en els països que formen part de l’organisme. En el cas d’Espanya, l’estudi apunta que Telefónica ha informat d’un augment de gairebé el 40% en ample de banda, del 50% en el tràfic mòbil i del 25% en dades. D’altra banda, l’informe situa les empreses de l’Estat a la cua de l’OCDE en inversió en recerca i desenvolupament i en activitat innovadora.

L’estudi indica que la inversió de les empreses de l’Estat en recerca i desenvolupament l’any 2017 va ser de menys de l’1% del PIB, cosa que situa Espanya com el dotzè de l’OCDE on les companyies inverteixen menys en aquest àmbit. El mateix estudi també situa Espanya a la cua de la Unió Europea en activitat innovadora. Amb dades de 2016, l’informe indica que les empreses de l’Estat són les cinquenes amb menys activitat innovadora.

Segons l’informe, les companyies de l’Estat són les setenes de la Unió Europea que fan menys avaluació de riscos relacionats amb les TIC, però són de les que més assegurances tenen contra incidents relacionats amb les TIC.

Pel que fa als mòbils, l’estudi constata que l’ús de dades per subscripció a l’Estat és inferior al de la mitjana de l’OCDE, com també ho són les subscripcions per cada 100 habitants. En canvi, els ciutadans de l’Estat utilitzen més Internet que la mitjana de la població de l’OCDE.

A més, els estudiants de 15 i 16 anys de l’Estat són els novens de l’OCDE que més hores utilitzen Internet fora de l’escola a la setmana, una mitjana de 30 hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia