Societat

Interior demana respectar el confinament un cop a les segones residències

Sàmper diu que es preveu "una sortida important de vehicles" dijous pel pont

El confinament no es modificarà aquest cap de setmana però tampoc no està previst allargar-lo fins dimarts, que és dia festiu

Interior dona per fet que el proper dijous augmentin les sortides de Barcelona amb motiu del pont de desembre per anar passar aquests dies a segones residències i demana que, un cop a la localitat de destinació, es respecti el confinament municipal, que estarà vigent només durant el cap de setmana.

En una roda de premsa telemàtica aquest dilluns al migdia, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha assenyalat que, de cara a aquest dijous, quan encara no haurà començat el tancament del perímetre municipal, preveuen un augment més destacat de la mobilitat a les sortides de Barcelona que el que s'ha experimentat en les últimes setmanes, quan els desplaçaments a segones residències han pujat entre un 7 i un 12% en relació amb els altres dies laborals de la setmana. 

El conseller ha recordat que el tancament del perímetre municipal encara serà vigent aquest cap de setmana de les deu de la nit de dijous, quan comença el toc de queda nocturn, fins a les sis del matí del dilluns. 

En aquest sentit, Sàmper ha demanat que, un cop a les segones residències, es respecti el confinament als municipis de destinació durant el cap de setmana, que podria ser l'últim amb el confinament municipal.

Interior no preveu allargar el tancament fins dimarts, 8 de desembre, tot i ser festiu, de manera que no preveuen canviar substancialment el dispositiu policial per controlar la mobilitat. 

Sàmper ha indicat que, amb vista al proper cap de setmana, la previsió és que, si els indicadors epidemiològics ho permeten, s'evolucioni a una segona fase de la reobertura, de manera que el cap de setmana de el 5 i 6 de desembre el confinament ja passaria a ser comarcal, en comptes de municipal com des de mitjans d'octubre passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia