Societat

L’ONU alerta d’un 2021 “desolador” en emergències humanitàries

L’Oficina de Coordinació d’Afers Humanitaris reclama 35.000 milions de dòlars per poder atendre 160 milions de persones com a conseqüència de la pandèmia

Suposa increment del 40% respecte al 2020, un reflex de les dificultats que afronta el món després de la Covid

Les conseqüències de la pandèmia, unides als efectes del canvi climàtic i els conflictes, anticipen un 2021 “desolador i fosc” per a moltes poblacions que requeriria un ampli augment de l’ajuda humanitària, adverteix l’ONU, que demanarà 35.000 milions de dòlars per a l’atenció d’aquesta crisi.

“Hem d’escollir: Deixar que el 2021 sigui l’any del gran retrocés, després de 40 anys d’avenços, o treballar junts per a garantir que trobarem una sortida a aquesta pandèmia”, ha avisat aquest dimarts el cap d’operacions humanitàries de l’ONU, Mark Lowcock, en la presentació de les prioritats per a l’Agència el pròxim any.

L’Oficina de Coordinació d’Afers Humanitaris de l’ONU que dirigeix Lowcock ha elaborat programes per ajudar a 160 dels 235 milions de persones que calculen necessitaran ajuda humanitària.

L’última xifra suposa un fort increment del 40% respecte al 2020 i és un reflex de les dificultats que afronta el món després d’una pandèmia que, de moment, ha afectat més de 60 milions de persones i ha causat un milió i mig de morts.

Les perspectives d’ajuda humanitària per al 2021 “són reflex de como ha impactat la Covid en alguns dels llocs més vulnerables del planeta, unint-se a anteriors factors com els conflictes o el canvi climàtic, amb més inundacions, sequeres i altres fenòmens extrems”, ha analitzat Lowcock.

L’Oficina de Coordinació d’Afers Humanitaris sol·licita per al 2021 un 20% més de fons que aquest any, encara que queda per veure si els estats, molts dels quals colpejats per la crisi econòmica derivada de la pandèmia, respondran plenament a les peticions, tenint en compte que en anys anteriors tampoc es van rebre tots els fons requerits.

Aquest 2020 els donants han aportat 17.000 milions de dòlars, encara que és menys de la meitat del que es va demanar. Amb aquesta quantitat s’ha atès 98 milions de persones, només un 70% de l’objectiu anual.

La principal partida humanitària serà un any més Síria i les comunitats de refugiats d’aquest país, ja que les Nacions Unides sol·licitarà a la comunitat internacional 10.000 milions de dòlars per assistir 20,6 milions d’afectats per aquest conflicte que ja dura prop de 10 anys.

Altres crisi derivades de la guerra, al Iemen, obligarà ,l’ONU a sol·licitar 3.400 milions, amb l’objectiu d’arribar a 19 milions de persones, mentre que es demanarà gairebé 4.000 milions per atendre la República Democràtica del Congo i el Sudan, països afectats per la inestabilitat política i econòmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona