Societat

El Govern invertirà 23 milions per comprar 440 habitatges i destinar-los a lloguer social

L’Agència Catalana de l’Habitatge adquirirà immobles provinents d’execucions hipotecàries

El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts destinar 23 milions d'euros per comprar 440 habitatges, destinar-los a lloguer social i incrementar el parc públic d’habitatge. L’Agència Catalana de l’Habitatge –que rebrà la partida a través de l’Institut Català del Sòl (Incasòl), ambdós dependents del Departament de Territori i Sostenibilitat– adquirirà immobles provinents d’execucions hipotecàries i, posteriorment, els destinarà a lloguer assequible.

Aquest és el tercer acord d’aquestes característiques que s’aprova: el 2018 va ser per un import de 30 milions d'euros i el 2019 la quantia va ser de 20 milions d'euros. Des de l’any 2015, la Generalitat ha destinat 137 milions d'euros a la compra de 2.636 habitatges per tanteig i retracte (uns 52.000 euros per habitatge comprat).

A finals de 2019 es va ampliar fins al 2027 el termini per exercir el dret de tanteig que tenen les administracions i les entitats del tercer sector i que es va fer extensiu a tot Catalunya. Aquest dret es pot aplicar també en segones i terceres transmissions d’habitatges anteriorment adquirits per grans tenidors. D’aquesta manera, segons el Govern, es “reforcen els mecanismes” de l’administració per a fer efectiu el retorn social del rescat bancari.

Des de la Generalitat, s’assegura que el dret de tanteig i retracte a favor de les administracions permet mobilitzar aquests habitatges per destinar-los a famílies en situació d’especial vulnerabilitat i ha evitat la venda d’aquests pisos a fons d’inversió internacional.

Una altra de les mesures dutes a terme pel Govern per impulsar la compra d’habitatges per tanteig i afavorir l’accés a habitatge assequible han estat els convenis signats entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Institut Català de Finances per concedir crèdits bonificats a ajuntaments i entitats del tercer sector per adquirir habitatges per tanteig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró