Salut

L’ONU reconeix les propietats medicinals del cànnabis

L’agència de les Nacions Unides pels narcòtics elimina aquesta planta i la seva resina de la llista de drogues més perilloses

La decisió no dona llum verd a la seva despenalització però pot facilitar l’ús medicinal de la marihuana

L’Agència de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) pels narcòtics ha eliminat el cànnabis de la llista de drogues més perilloses i ha reconegut així les seves propietats medicinals, encara que manté la prohibició del seu consum amb finalitats recreatives.

Arran de la recomanació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), la Comissió d’Estupefaents ha decidit retirar aquesta planta i la seva resina de la categoria IV de la Convenció dels Narcòtics del 1961, on s’inclouen l’heroïna i diversos opiacis. La decisió s’ha pres per la majoria simple dels 53 Estats de l’òrgan executiu de l’ONU en política de drogues.

Fins ara el cànnabis estava classificat en les llistes I i IV, aquesta última reservada a les drogues més perilloses i sota control més estricte, com l’heroïna, i a les que s’atorga escàs valor mèdic.

Tot i això, el consum recreatiu de marihuana i haixix continuarà prohibit a la normativa internacional en continuar a la categoria I, just per sota, que també inclou substàncies sota control com la cocaïna, la morfina o la metadona, a les que sí que es reconeixen propietats terapèutiques. Per tant, aquesta decisió no dona llum verd als països per legalitzar la marihuana, però pot facilitar el seu ús medicinal i en l’àmbit de la investigació.

Tots els Estats de la Unió Europea (UE), excepte Hongria, i molts d’Amèrica han sumat una majoria simple de 27 vots per aprovar el canvi. En canvi, gran part dels països d’Àsia i Àfrica s’han oposat a la proposta, amb notables excepcions com l'Índia o el Marroc. En total, han estat 25 vots en contra i una abstenció, Ucraïna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia