Societat

La vacuna d’Oxford serà autoritzada aquest mes

La Unió Europea (UE) espera que a partir del 29 d’aquest gener els estats membres disposin de tres vacunes. Així, un mes després d’iniciar-se les campanyes de vacunació, la UE ja té la de Pfizer BioNtech i la de Moderna, mentre que ahir la desenvolupada per la Universitat d’Oxford i la farmacèutica AstraZeneca va sol·licitar l’aprovació del seu prototipus a l’Agència Europea del Medicament.

La presidenta de la CE, Ursula von der Leyen, va assegurar ahir que Brussel·les treballarà “a tota velocitat” per aconseguir-ho. Així, a finals de mes, la UE podria tenir garantides un total de 1.060 milions de dosis sumant les tres vacunes, amb la possibilitat de comprar-ne 100 milions més a la farmacèutica britànica.

D’altra banda, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) descarta que enguany el món arribi a la desitjada immunitat de ramat contra la Covid-19. La científica en cap de l’organisme mundial ho va atribuir ahir al fet que “el desplegament de les vacunes requereix temps”, segons Soumya Swaminathan. De moment, sols hi ha 40 països arreu del món que han iniciat la vacunació. A l’Àfrica, per exemple, ha començat aquesta setmana a les Seychelles. L’Índia, un dels països més poblats i també el segon amb més contagis, es prepara aquests dies per vacunar uns 300 milions de persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia