Societat

Almenys 34 morts i més de 600 ferits en un terratrèmol a Indonèsia

El sisme, de magnitud 6,2, ha causat una vintena de rèpliques i es tem que alguna pugui causar un tsunami

Almenys 34 persones han mort i més de 600 han resultat ferides després d’un fort terratrèmol de magnitud 6,2 que ha tingut lloc aquesta matinada a l’illa de Cèlebes, a la regió central de l’arxipèlag indonesi, segons informen fonts oficials.

El sisme, que ha tingut lloc a les 2h de la matinada hora local, ha sorprès dormint els habitants indonesis i ha causat danys importants en diverses poblacions de la zona, amb ensorraments d’edificis i caigudes de ponts. Hi ha almenys uns 15.000 desplaçats.

Segons els experts hi ha hagut més de vint rèpliques i es tem que alguna d’aquestes rèpliques pugui causar un tsunami.

El setembre de 2018, un terratrèmol de magnitud 7,5 va sacsejar l’illa de Cèlebes i va provocar un tsunami que va causar més de 2.000 morts i 200.000 desplaçats a les poblacions de Palu i Donggala.

Indonèsia està situada sobre l’anomenat Anell de Foc del Pacífic, una zona de gran activitat sísmica i volcànica en què cada any es registren uns 7.000 terratrèmols, la majoria moderats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia