Salut

Alemanya prorroga les restriccions fins al 14 de febrer

Als comerços i al transport públic serà obligatori l’ús de mascaretes de tipus quirúrgic o FFP2

El govern admet que les xifres de l’epidèmia van a la baixa però justifica les mesures pel risc de noves soques del virus

Alemanya ha prorrogat fins al 14 de febrer les dràstiques restriccions a la vida pública, inclosa la suspensió de les classes presencials. La decisió s’ha pres malgrat la desacceleració dels contagis però davant al temor a la propagació de noves mutacions del coronavirus.

La canceller Angela Merkel ha informat d’aquesta pròrroga al final de la seva reunió amb els líders dels Länder. També ha anunciat que serà obligatori l’ús de màscares quirúrgiques o FFP2 al transport públic i comerços, així com l’extensió del teletreball en tots els àmbits laborals on sigui possible.

En canvi, no hi ha hagut acord per imposar un toc de queda nocturn a escala federal, com proposava la cancellera recolzada per experts, per falta d’acord dels Estats, ja que alguns ho consideren innecessari.

“Les xifres van en retrocés, però l’evolució al Regne Unit i altres països ens porten a no abaixar la guàrdia”, ha indicat la cap del govern alemany. En aquest sentit, ha alertat que al país ja s’ha detectat alguns casos relacionats amb aquestes noves variants, encara que no s’ha concretat el seu abast.

Segons la cancellera, aquest risc obliga a mantenir les restriccions introduïdes entre novembre i desembre, que en principi havien d’estar vigents fins a principis de gener. Ja en una anterior reunió amb els poders regionals es va decidir allargar les mesures fins a finals d’aquest mes.

Des de novembre està tancada a Alemanya el conjunt de la vida cultural, l’oci i la gastronomia, tancament que al desembre es va estendre al comerç i serveis no essencials. Després de les vacances de Nadal no es va reprendre l’activitat escolar presencial regular.

En l’anterior reunió de principis de gener es van introduir restriccions a la mobilitat –en un radi de 15 quilòmetres al voltant de la localitat o districte afectat- allà on se superin els 200 casos setmanals per 100.000 habitants.

La reunió d’avui –en format virtual- segueix a una consulta celebrada ahir a la cancelleria, amb la participació d’experts i viròlegs de referència del país, que van alertar dels riscos de propagació de noves mutacions.

L’Institut Robert Koch (RKI) de virologia ha verificat aquest dimarts gairebé mil morts amb o per la Covid-19, després de diversos dies amb xifres a la baixa. S’observa una clara desacceleració de nous contagis: 11.369 en les últimes 24 hores, enfront dels més de 30.000 que van arribar a registrar-se fa poques setmanes.

En el conjunt d’Alemanya, la incidència acumulada en els últims set dies se situa en 131,5 casos per cada 100.000 habitants. Al desembre s’havia registrat una incidència màxima de 197,6 casos setmanals.

El màxim de contagis es va produir el 18 de desembre amb 33.777 noves infeccions; el de morts va ser dijous passat, amb 1.244 defuncions en 24 hores.

La xifra total de víctimes mortals en tota la pandèmia se situa ja en 47.622 i la de contagis verificats ascendeix a 2,052 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia