Societat

Enginyers, analistes de gestió i especialistes en informàtica: els perfils més buscats al mercat de treball català

Altres professionals sol·licitades són el d’analista de sistemes o els tècnics d’operacions en sistemes informàtics

Enginyer, analista de gestió i organització i especialista en cases de dades i xarxes informàtiques van ser les tres ocupacions millor posicionades en el mercat de treball català el 2020.

Segons l’últim informe publicat per l’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat, les tres professions obtenen una puntuació igual o superior a set en l’índex que s’utilitza per elaborar aquesta classificació.

L’índex té en compte variable com la contractació laboral (té un pes del 40%), la qualitat dels contractes (35%) i el nombre de demandants en el SOC i el temps que s’hi estan (25%).

Altres perfils altament sol·licitats són el d’analista de sistemes (obté 6,94 punts sobre deu) o els tècnics d’operacions en sistemes informàtics (6,85).

Tancant el top 10 hi ha els analistes i dissenyadors de programari (6,83 punts), professionals de la salut (6,82), peons agropecuaris (6,82), programadors informàtics (6,81) i professionals de vendes TIC (6,76).

No obstant això, hi ha força heterogeneïtat pel que fa als perfils més buscats de cada comarca.

A les capitals de província, les ocupacions més ben posicionades són els enginyers (Barcelonès), els instructors d’autoescola (Gironès), els pescadors fluvials i de litoral (Tarragonès) i els instal·ladors i reparadors de línies elèctriques (Segrià).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia