Salut

Johnson avisa que la soca britànica de coronavirus podria ser “més mortal”

Els científics tenen “evidències” que moren entre 13 i 14 persones de cada 1.000 contagiats, respecte a les 10 de la primera variant

El govern del Regne Unit creu que les vacunes actuals serveixen per a les dues soques

El govern del Regne Unit ha alertat que la variant del coronavirus detectada al país “podria ser més mortal”.

El primer ministre, Boris Johnson, ha anunciat aquest divendres que hi ha “evidències” científiques que la soca britànica “està associada a un nivell més alt de mortalitat”, a banda de ser més contagiosa.

“A més de contagiar més ràpid, ara també sembla que hi ha algunes proves que la nova variant, identificada primer a Londres i al sud-est d’Anglaterra, podria estar associada amb un major grau de mortalitat”, ha dit Johnson en una roda de premsa en la que ha estat acompanyat dels experts mèdics de l’executiu.

L’assessor científic del govern, Patrick Wallance, ha assegurat que els primers indicis apunten que amb la nova variant moren entre 13 i 14 persones de cada 1.000 contagiats de 60 anys, per sobre de les 10 víctimes de la soca original.
El govern puntualitza que les dades són encara “incertes” i “preliminars”.

Johnson ha explicat que l’impacte de la nova soca ha sotmès el sistema públic de salut (NHS) a “una major pressió”.

No obstant això, ha indicat que tot apunta que les vacunes que actualment s’estan administrant al país també són eficaces contra la nova variant del coronavirus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia