Salut

Europa es blinda contra la variant britànica

Endureix les mesures de mobilitat en un intent de frenar la pandèmia

Johnson fa saltar totes les alarmes

Europa, la segona regió més afectada per la Covid-19 després d’Amèrica, amb més de 31 milions de contagis i 689.000 morts, endureix les mesures de mobilitat i recomana que ni es parli en el metro per frenar la pandèmia, agreujada amb la proliferació de noves variants com la britànica i la sud-africana. Les alarmes al continent van saltar de nou ahir després que divendres el primer ministre britànic, Boris Johnson, admetés que hi ha “evidències” que la variant identificada a Anglaterra “està associada a un major nivell de mortalitat”, a més d’expandir-se més ràpidament.

Mentrestant, documents robats en un ciberatac a l’Agència Europea del Medicament i filtrats a internet mostren que la Comissió Europea la va pressionar per donar llum verda a la vacuna de Pfizer/BioNTech abans que ho fessin els EUA i el Regne Unit al desembre, però Brussel·les nega qualsevol coacció política als científics europeus. Els documents filtrats no dissipen el dubte sobre si finalment l’EMA va aconseguir respostes als seus dubtes, però la veritat és que no va donar llum verda a Pfizer fins al 21 de desembre –Londres ho va fer el 5 de desembre i Washington l’11– i sempre ha assegurat que totes les seves preguntes “van rebre resposta”.

L’associació mèdica britànica ha demanat que es redueixi el nombre de setmanes entre la primera i la segona dosi de la vacuna de Pfizer-BioNTech, a fi de vacunar més persones. Les autoritats britàniques van decidir que la segona dosi havia de subministrar-se dotze setmanes després de la primera, en comptes de tres setmanes, tal com va recomanar aquesta farmacèutica i l’OMS.

Destitucions per l’escàndol dels militars

El cap de l’estat major de Defensa (Jemad), el general de l’aire Miguel Ángel Villarroya Vilalta, va ser destituït ahir per la ministra de Defensa, Margarita Robles, després que el mateix Villarroya així ho sol·licités en un escrit a la titular de Defensa després de l’escàndol de les vacunacions contra la Covid no autoritzades. Vilalta va ser un dels prop de cent càrrecs militars i civils que van rebre la primera dosi contra el coronavirus. El general va al·legar que “mai han pretès aprofitar-se de privilegis no justificables”, però que estan deteriorant la imatge pública de les forces armades.

La renúncia del Jemad s’afegeix al cessament pel ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, d’un tinent coronel que també es va vacunar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona