Educació

Nou mapa de zones escolars per al curs que ve a Girona

Com s’havia avançat fa un any, s’ha optat per mantenir tres zones però canviar-ne els límits, i ara la ciutat queda sectoritzada en tres franges horitzontals

Educació ja hi ha donat l’aprovació

La preinscripció per al curs escolar 2021/22 es farà a la ciutat de Girona amb un nou mapa de zones escolars, pel qual la ciutat quedarà sectoritzada en tres franges horitzontals. Fins ara el mapa de zonificació d’educació infantil i primària es basava en una franja horitzontal a la zona sud, però la resta de la ciutat estava dividida verticalment entre “zona oest” i “nord-centre”. El regidor d’Educació, Àdam Bertran, destaca que hi havia consens de fa temps que l’anterior mapa havia quedat obsolet –tant en potencial d’oferta i demanda com a canvis socioeducatius i urbanístics de la ciutat– i que la nova divisió és un pas per avançar “en la lluita contra la segregació escolar”. Destaca la feina de “tota la comunitat educativa que ha estat treballant incansablement durant mesos per desencallar-ho”. Bertran explica que ara el que tocarà serà iniciar els treballs per actualitzar també el mapa de secundària.

El nou mapa escolar continua, com es va anunciar fa un any, una de les propostes recollides en un informe encarregat a la UdG, que ja indicava que si s’apostava per mantenir tres zones escolars però amb uns límits diferents, aquests havien de ser tots horitzontals, ja que es considerava que així es podia mantenir la proximitat alhora que s’augmentava l’heterogeneïtat.

La nova divisió, aprovada el 10 de desembre pel Consell Municipal d’Educació i validada per un decret d’alcaldia a finals d’any, acaba de rebre la resolució a favor del serveis territorials d’Educació.

Les tres noves zones

La nova zona A abarca el nord de la ciutat tenint com a límit al sud les hortes de Santa Eugènia, Joan Masó, Bernat Boades, Santa Eugènia, Marquès de Camps, Nou, pont de Pedra, plaça del Vi, Nou del Teatre, Pere III el Cerimoniós, dels Caputxins per després creuar les Pedreres. La zona A inclou 9 centres: 7 de públics (Carme Auguet, Montjuïc, Joan Bruguera, Eiximenis, Taialà, Domeny i Balandrau) i 2 de concertats (Maristes i Fedac Pont Major).

La nova zona B és la franja central del mapa de la ciutat. Al nord té els límits explicats de la zona A i al sud la línia divisòria passa per darrere del pavelló de Santa Eugènia, Enric Marquès, Montnegre, Bastiments, Narcís Xifra, Oviedo, Antoni Gaudí, Salvador Dalí, Barcelona, Pau Vila, Migdia, Joan Reglà, Lluís Companys, Castell de Peralada, Pericot, Riera Bugantó i Puigsacalm. En la zona B hi ha 10 centres: 7 de públics (Montfalgars, Santa Eugènia, Cassià Costal, Verd, Annexa-Joan Puigbert, Pla de Girona i Pericot) i 3 de concertats (Masmitjà, Vedruna i Fedac Sant Narcís).

La nova zona C és la del sud de la ciutat, però és una àrea més petita que fins ara, ja que el nou límit –explicat en la zona B– és més al nord. Inclou 7 escoles: 5 de públiques (Migdia, Marta Mata, Àgora, Bosc de la Pabordia i Dalmau Carles) i 2 de concertades (Bell-lloc i Les Alzines).

Girona Est

El nou mapa de zonificació escolar inclou una zona especial B-C pels barris de Font de la Pólvora i Vila-roja, de Girona Est. En aquesta zona hi ha 3 centres: 2 de públics (Font de la Pólvora i Vila-roja) i 1 de concertat (Sagrada Família). La peculiaritat és els nens d’aquesta zona podran anar tant a aquests centres com a qualsevol de les zones B i C.

LA DATA

15.03.21
és el dia
que es preveu que comenci la preinscripció escolar a Catalunya per al curs 2021/22. Durarà fins al dia 24.

LA XIFRA

29
centres escolars
hi ha a la ciutat de Girona sufragats amb fons públics (21 de públics i 8 de concertats).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona