Societat

La restauració acusa el govern de mentir

Les noves mesures indignen els bars i restaurants, que volien fer sopars

El sector acusa la Generalitat de mentir

“Pensàvem que farien el que van dir que farien: relaxar les mesures als sectors més escanyats, i l’hostaleria ho és. Però no només han tornat a prendre decisions sense diàleg, no només no estan atenent la crisi econòmica, no només no han madurat ni entès que la gent ha d’arribar a final de mes, és que ara, a més, el que ha fet el govern és mentir.” Així de contundent es va mostrar ahir el director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, després de saber-se que les noves mesures de desescalada previstes pel Procicat ni allarguen l’horari de l’hostaleria, que haurà de continuar sense poder fer sopars, ni permeten obrir als bars i restaurants situats en centres comercials “perquè la gent no hi vagi a passar el dia”. El Gremi recorrerà judicialment contra la resolució quan es publiqui al DOGC.

Roger Pallarols va voler posar el focus en la doble discriminació que pateix l’hostaleria als centres comercials: “Si bé els centres comercials reobriran de dilluns a divendres, la restauració situada en aquests equipaments continuarà tancada. La clausura es remunta al 16 d’octubre: des de llavors no han pogut obrir al públic ni un sol dia. Això és una veritable condemna a mort, discriminatòria i arbitrària i les famílies afectades es veuen abocades a la ruïna i a arrossegar deutes durant anys.”

“La restauració té el trist honor de ser l’activitat econòmica amb més treballadors en ERTO”, va recordar Pallarols, que va explicar que el sector opina que ja a partir de dilluns s’hauria d’haver recuperat l’horari continu fins a les 21.30 h i començar a revisar el toc de queda “perquè es puguin servir sopars”. “Seguir frenant la desescalada és un error del qual l’economia de la ciutat trigarà lustres a refer-se”, va assegurar el director del Gremi de Restauració de Barcelona.

Comertia va recordar ahir que els restauradors de centres comercials sumen 230 dies amb els locals tancats en l’últim any i que molts empresaris “es troben contra les cordes, davant d’alguns propietaris de centres comercials que no admeten negociació” per rebaixar el lloguer dels seus locals. Comertia entéen que el Procicat no ha sabut donar cap explicació de per què no poden obrir els restaurants en centres comercials.

LA XIFRA

230
dies
sumen tancats en el darrer any els restaurants i bars que estan situats dintre dels centres comercials.

El comerç vol obrir els dissabtes

Els comerciants no estan d’acord amb les noves mesures dictades ahir pel govern i demanen poder reobrir els dissabtes. Entenen també que obrir un dia més a la setmana repartiria més els consumidors en el temps i això, alhora, seria millor per minimitzar el possible risc de contagi. Comertia, l’associació catalana de l’empresa familiar del retail, va recordar ahir que, segons les darreres dades del Ministeri de Sanitat, el risc de contagi a la restauració i al comerç és del 2,3%, enfront d’altres àmbits com el social o el sociosanitari on el risc es dispara fins al 24%. Ahir van recordar que els empresaris que tenen botiga als centres comercials, els més perjudicats fins ara, han aplicat totes les mesures necessàries per ser espais segurs, i que han fet inversions per valor de més de 3 milions d’euros en mesures de seguretat i higiene.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia