Salut

Bars i restaurants podran obrir de 7.30 a 17h a partir de dilluns

Desapareixen les franges horàries però es manté la prohibició d’obrir per sopar i només es podrà oferir menjar per emportar-se

Es permeten les extraescolars i el lleure fins a Batxillerat, la presencialitat a la universitat al 30%, activitats a l’aire lliure en centres cívics per a majors de 60 anys i competicions per a federats a partir dels 16

El govern ha aprovat flexibilitzar les restriccions en la restauració, eliminant les franges horàries. Així, a partir de dilluns bars i restaurants podran obrir de 7.30h a 17h de la tarda de forma continuada, segons ha confirmat la consellera de Salut, Alba Vergés en roda de premsa aquest dijous al migdia.. A la nit, es mantindrà el tancament de la restauració i només es podrà oferir menjar per emportar-se.

El confinament perimetral de Catalunya i el comarcal es mantindran. També el confinament nocturn, de 22h a 6h.

Vergés ha explicat que les mesures entren en vigor dilluns fins diumenge 14 de març. Per tant, es revisaran de nou les mesures a mitjans de la setmana que ve.

Entre les flexibilitzacions de les restriccions aprovades també hi ha la recuperació de la presencialitat a les universitats amb un 30% d’aforament, el permís per fer extraescolars, esport escolar i lleure educatiu per a més grans de 12 anys i fins a Batxillerat o cicles de formació professional i l’obertura dels vestidors als gimnasos, tot i que el govern ha demanat que qui pugui es dutxi a casa.

La consellera també ha anunciat la represa de les competicions esportives per a federats a partir de 16 anys. En l’àmbit esportiu ha afegit que no es reprenen totes les competicions esportives perquè això comportaria un alt volum de gent i de mobilitat.

També tornen les activitats a l’aire lliure en centres cívics per a majoris de 60 anys i amb un límit màxim de sis persones. Vergés ha insistit que es recuperen aquelles relacionades amb la salut o els tallers de memòria per evitar que continuïn perdent nivell de salut però ha afirmat que s’ha de ser molt prudent perquè es tracta d’un col·lectiu sovint de risc i que encara no està vacunat.

La consellera de Salut també ha destacat la decisió de reprendre els actes culturals en biblioteques, museus, galeries d’art, arxius i centres d’exposicions.

A més, el govern permet la reunió de més de dues bombolles però manté el límit a un màxim de sis persones.

Sobre les universitats, Vergés ha remarcat que el Procicat limita l’aforament al 30% de la presencialitat, però que ha de ser cada universitat que decideixi quins cursos o com organitzar-se.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia