Salut

Els Mossos denuncien més de 700 persones al dia per saltar-se restriccions

Sàmper adverteix que s’ha detectat un augment de la mobilitat d’entre el 8 i el 10% durant els caps de setmana

Els Mossos d’Esquadra imposen unes 700 denúncies al dia per saltar-se el confinament comarcal i per no complir amb les mesures de prevenció, com l’ús de mascaretes, distància de seguretat i agrupació de persones, i aixequen 140 actes a la setmana més per saltar-se el toc de queda nocturn.

Així ho han detallat en una roda de premsa telemàtica el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i el comissari portaveu dels Mossos d’Esquadra, Joan Carles Molinero, que han advertit sobre aquest “degoteig diari permanent” de persones que se salten les restriccions per evitar el contagi pel coronavirus i han demanat que es compleixin aquestes mesures.

En concret, Molinero ha explicat que els Mossos d’Esquadra, en els seus dispositius policials, aixequen unes 700 actes diàries per incompliment de la mobilitat comarcal i per saltar-se les mesures bàsiques de prevenció, com l’ús obligatori de mascaretes, mantenir la distància de seguretat i no superar les agrupacions de més de sis persones.

També existeix un “degoteig” de persones que incompleixen el toc de queda nocturn, en aquest cas amb unes 130 o 140 denúncies a la setmana, segons les dades facilitades pel comissari portaveu dels Mossos d’Esquadra.

Sàmper ha advertit a més que han detectat un augment de la mobilitat viària entre l’1 i el 3% entre setmana, que es dispara a entre el 8 i el 10% durant els caps de setmana, per la qual cosa ha avisat que els Mossos continuaran efectuant controls perquè aquesta tendència no es desbordi, ja que el control de la mobilitat és clau per evitar l’augment de contagis.

De fet, segons ha anunciat Molinero, els Mossos mantindran el cap de setmana vinent un control específic per controlar el compliment del confinament comarcal a la Val d’Aran, després que durant el cap de setmana passat imposessin 142 denúncies a persones que se’l van saltar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia